Григор Димитров се оказа един от най-проверяваните играчи в световния

...
Григор Димитров се оказа един от най-проверяваните играчи в световния
Коментари Харесай

Григор дал 14 проби миналата година

Григор Димитров се оказа един от най-проверяваните играчи в международния тенис. Българският ас е дал над 14 проби през миналата година, на колкото са били подложени и останалите водачи в ранглистата Роджър Федерер (Швейцария), Рафаел Надал (Испания) и Марин Чилич (Хърватия). Така паметният напредък на Димитров от 17-о до 3-о място в ранглистата за 12 месеца към този момент потвърдено е отвън подозрение след отчета на Международната тенис федерация (ITF).

Пробите от тенисистите са взимани както по време на шампионати, по този начин и отвън тях. Сред най-проверяваните предстоящо е и някогашната другарка на Григор – рускинята Мария Шарапова. Тя се завърна на корта след наказване за приложимост на мелдоний, за което сътрудниците на Световната антидопингова организация (ВАДА) са й обърнали изключително внимание в хода на сезона. Доскорошната първа ракета на страната ни при дамите Цветана Пиронкова пък е дала към 10 проби, като множеството са извънсъстезателни, тъй като пловдивчанката не игра през втората половина на 2017-а

Междувременно Григор прикани повече компании да спонсорират тениса в рекламно изявление за новия си спонсор – сладоледите „ Häagen-Dazs “.

„ Не мисля, че има по-глобален спорт от тениса – съобщи българинът. – Ние обикаляме целия свят и не стопираме да се състезаваме в продължение на 11 месеца. Представени сме на доста разнообразни пазари. Миналата година бях в 14 разнообразни страни на 5 континента, което е необикновено. “

Димитров и Пиронкова могат да са удовлетворени от решението на Върховвния административен съд (ВАС), който удостовери глобата за заблуждаваща реклама на компанията „ Монделийз България холдинг “, употребила облиците на тенисистите, с цел да промотира свои бисквити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР