Григор Димитров се нуждаеше от това просто да спечели една

...
Григор Димитров се нуждаеше от това просто да спечели една
Коментари Харесай

Ранглисти: Григор прави леко отстъпление, но все още е член на световния топ 10

Григор Димитров се нуждаеше от това просто да завоюва една точка повече в дуела си от третия кръг на Мастърса в Монте Карло против Холгер Руне, с цел да резервира своята 9-та позиция в международната класация, само че датчанинът надви над българина в близо 4-часова борба, която ще бъде запомнена с неспортсменското и провоативно държание на 20-годишния тенисист, което измести фокуса от протичащото се на корта.

Впоследствие обаче Руне отстъпи в 1/4-финалната фаза на Яник Синер и по този начин се раздели с 400 пункта от актива си, тъй като имаше да пази край и това докара до излизане от топ 10 на международната десетка за пръв път от 15 месеца за него. Младокът регресира с 5 места и от през днешния ден е 12-ти в класацията, което разреши на Григор Димитров да го изпревари. За страдание на нашия съотечественик, то двамата от основнте му преследвачи доближиха до финала на шампионата и това им разреши да го изместят в подреждането.

Става въпрос за Стефанос Циципас, който завоюва купата и направи противоположното на Руне, а точно скок от 12-то към 7-о място. Финалистът Рууд също може да е с благополучен с дебютната си поява на Мастърс край върху червени кортове, тъй като си завоюва нови 560 точки, които  му помогнаха да прогресира с четири места напред и към този момент е под номер 6 в класацията, а по този начин Димитров трябваше да отстъпи с една позиция обратно и от през днешния ден е десета ракета на света.

Голямо оттегляне пък записва Андрей Рубльов, който оваканти купата си след единствено един изигран мач в Княжеството и към този момент е под номер 8, макар че до неотдавна имаше огромен буфер сред него и играчите от седмо място нататък.

Припомняме ви, че разликите сред 6-тото и 12-тото място са минимални, защото състезателите са събрани в едвам 630 точки, до момента в който 13-ият Уго Юмбер изостава на повече от 1000 пункта по отношение на Григор, който може умерено да прибави нов актив по време на идващите Мастърси в Мадрид и Рим, където записа по единствено една победа през предходната година.

Класацията на тенисистите към Григор Димитров:

6. Каспър Рууд - 4025 точки

7. Стефанос Циципас - 4000 точки

8. Андрей Рубльов - 3935 точки

9. Хуберт Хуркач - 3675 точки

10. Григор Димитров - 3595 точки

11. Алекс Де Минор - 3510 точки

12. Холгер Руне - 3395 точки

13. Уго Юмбер - 2535 точки

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР