Григор Димитров се наслаждава на момента и на тениса, който

...
Григор Димитров се наслаждава на момента и на тениса, който
Коментари Харесай

Григор Димитров: Лесно е да стигнеш до №3, трудното е да се задържиш там

Григор Димитров се любува на момента и на тениса, който играе, и не се натоварва с упования за US Open. Това сподели българският тенисист след успеха си над Алекс Де Минор, която го класира на четвъртфинал в Ню Йорк за пръв път в кариерата му. Бившият №3 в света се оправи с австралиеца в три сета

" Никога не съм изпитвал толкоз разнообразни страсти, както през последните 12 месеца. Всичко стартира през декември, когато се появиха проблемите с рамото, по-късно просто минаха шампионатите в Австралия, които не бяха най-хубавите за мен. Взех си отмора няколко седмици, само че това беше тежък интервал, защото това е първа травма за мен ", сподели Димитров.

Българинът изясни, че в последните няколко месеца е получил поддръжка от тима си, който " не му е разрешил да загуби религия ".

" Имам страховит тим към себе си - Радек Щепанек, Андре Агаси, моето семейство, приятелите ми. Те ми помогнаха да мина през всичко. Знаете, от време на време има дни, в които се будиш и не искаш да правиш нищо, само че с тяхна помощ се оправих. Сега не мисля за проблемите в рамото ", сподели още някогашният №3.

След тежките месеци, в които Димитров отпадаше основно в първи кръг в обособените шампионати, в този момент българинът записа няколко следващи победи. Той обаче не мисли до каква степен може да се изкачи в ранглистата.



" Трудно е да кажа какво е равнището ми сега. Лесната работа е да стигнеш до №3, както го направих. Не несъмнено елементарно, само че постижимо, по-трудното е да задържиш това равнище. При мен не се получи от първия път, тъй като получих травма, която е и първа за мен. Сега просто се усещам, че от ден дневно прогресирам. Започнах от дъното, изгубих доста точки, само че в този момент мога да прогресирам ".

Българинът остана удовлетворен от равнището, което е показал против Де Минор го задоволява на този стадий.

" Много съм удовлетворен, че съумях да играя неизменност и да покажа това качество, което в последно време ми убягваше. Времето беше малко прохладно, по тази причина си споделих, че не би трябвало да се целя толкоз по линиите, а да разгадавам малко повече на слайс, да употребявам волета. Трябваше да променям темпото ".

В четвъртфиналите Димитров ще се изправи против Роджър Федерер, против който още няма победа. Дотук двамата имат седем срещи между тях, а последната беше на финала в Ротердам през 2018 година, когато швейцарецът завоюва за час.

Фотогалерия: Емоциите на Григор Димитров при следващата победа на US Open >

" С оглед на предходните ми мачове с Роджър през годините няма нещо, което да ме прави любимец, само че обстановката е такава. Оценявам къде съм сега и през какво минах, само че не мога да предположа какво ще се случи. Развълнуван съм от новите провокации, несъмнено ", добави някогашният №3 в света.

" Радвам се до каква степен стигнах и съм признателен за всичко, само че знам, че работата ми още не е завършила. Без подозрение с Роджър постоянно е доста мъчно. Нашата секция е доста сложна, има доста мощни момчета. Стан (Вавринка) също е тук, само че срещите ми с него и загубите ми помогнаха, в действителност. Това ми оказа помощ ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР