Григор Димитров се класира за третия кръг на силния тенис

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на силния тенис
Коментари Харесай

Гришо тръгна с мощен успех в Ундиън Уелс

Григор Димитров се класира за третия кръг на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, откакто надделя Даниел Алтмайер с 6:4, 6:2 за към един час и половина игра.

Нашият тенисист първи имаше опция да пробие, получавайки две точки в шестия гейм, само че не съумя да ги оползотвори. Впоследствие германецът, под номер 114 в света, получи на собствен ред два шанса на сервис на Димитров, само че и той не съумя да осъществя по този начин значимия пробив. Все отново, 23-ият в главната скица българин стигна до основния брейк в десетия гейм, с който и поведе в резултата.

В началото на втората част Димитров бе по-деен и стабилен на корта и направи пробив в четвъртия гейм, който по-късно затвърди. Нов брейк в осмия гейм постави точка на разногласието след 87 минути игра. Бившият номер 3 в света завоюва 87% от точките на личен сервис и избави двете точки за пробив пред германеца.

Така Григор стигна до трети кръг на конкуренцията – стадий, който е достигал в четири от предходния си участия, само че в никакъв случай не е прекосявал, а там негов противник ще бъде 16-ият в схемата представител на домакините Райли Опелка, който се оправи по-рано с японеца Таро Даниел в два сета.

Димитров и Опелка имат един мач между тях, който се организира напълно скоро – на Мастърса в Канада, където американецът завоюва с 6:3, 6:4. При триумф 30-годишният хасковлия ще играе на осминафиналите в шампионата за първи път в кариерата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР