Григор Димитров се класира за третия кръг на Roland Garros.

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Roland Garros.
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за третия кръг на Roland Garros |

Григор Димитров се класира за третия кръг на Roland Garros. В завършилия преди минути мач от втория кръг българинът победи словака Андрей Мартин с 6:4, 7:6(5), 6:1 за малко повече от два часа.

В първия кръг българинът се наложи също в три сета над французина Грегоар Барере (6:3, 6:2, 6:2), а в третия го чака деветият в света Денис Шаповалов (Канада) или Роберто Карбалис Баена (Испания), които играят пети сет.

Днешният дуел сред Димитров и Мартин бе вторият в програмата на корт " Симон Матьо " и стартира към 14 ч българско време. 31-годишният словак сервира първи и Григор имаше опция за пробив, само че не го осъществя. Ситуацията се обърна във втория - дълъг и завързан гейм, в който словакът получи шансове, само че в последна сметка първата ни ракета затвори гейма. Последваха няколко релативно бързи геймове, при които всеки вземаше подаването си. Нова опция за пробив пристигна в седмия гейм - за Димитров. Този път той не пропусна и поведе с 4:3 и това беше задоволително за спечелването на първия сет от 18-ия в схемата българин с 6:4 след 48 минути игра.

Първият, който проби във втория сет обаче бе 102-рият в света. Словакът поведе с 1:3. Българинът върна пробива още веднъж в седмия гейм и понижи преднината на 3:4, след което бързо изравни на 4:4. Стигна се до първия тайбрек за Григор в шампионата. Той отиде в неговата сметка и след още 51 минути игра българинът поведе с два сета на нула.

Третият сет стартира с ранен пробив и Димитров поведе с 2:0, само че словакът върна пробива за 2:1. Той обаче не съумя да затвърди и Григор още веднъж проби за 3:1. Нов пробив на нула за Григор усили преднината му на 5:1.

След мача Григор показа, че днешният му дуел е бил по-трудният от първия: „ Направих много непредизвикани неточности. Днес ситуацията беше тежка, имаше доста мощен вятър, нямахме време да се подготвим, трябаше да намеря метод да пробвам неща, да сменя и кордажите по време на мача. Много бяха факторите в днешния ден, само че се веселя, че съумях да намеря вид да се върна, изключително във втория сет “.

И макар всички условия българинът счита, че „ през днешния ден бях сякаш една крачка напред “. 

„ Условията са доста разнообразни - вали, стопира, слънце, вятър. Продължавам напред, имам още какво да дам “, сподели Димитров, а на въпрос кой от двамата си евентуални противници избира отговори: „ Който и да е, няма значение “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР