Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров се справи с Хуркач за място на полуфиналите в Париж

Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Париж, откакто победи Хуберт Хуркач от Полша с 6-4, 4-6, 6-4. По този метод Димитров доближи втори следващ полуфинал на равнище Мастърс след Шанхай през октомври, а на следващия ден той ще спори със Стефанос Циципас (Гърция) или Карен Хачанов (Русия) за място на финала във френската столица.


Димитров, който в профил международния номер 3 Даниил Медведев във втори кръг, стартира чудесно дуела против Хуркач, като проби два пъти противника си и му даде единствено един гейм в първия сет. 11-ят подложен в схемата Хуркач, който се бореше за класиране за Финалите на АТП, само че по-късно проваляне загуби шансове, стабилизира играта си на сервис във втората част и съумя да осъществя единствения пробив, с цел да изравни резултата. В решаващия сет Григор бе доста стабилен и дочака своя миг, с цел да вземе подаването на Хуркач и да затвори мача на личен сервис след час и 38 минути игра.

Българският тенисист приключи мача с 30 печеливши удара (9 аса) против едвам шест непредизвикани неточности, като той бе доста съдбоносен във значимите точки и осъществя и трите си благоприятни условия за пробив в дуела. Той също по този начин взе 12 точки от 16 излизания на мрежата. От своя страна Хуркач наниза 19 аса и също бе с позитивен баланс - 35 уинъра и 13 непредизвикани неточности.

Така Димитров към този момент има четири победи от четири мача против Хуркач, а на следващия ден ще се опита да доближи втория си край в Мастърс шампионатите. Той се класира за десети полуфинал на равнище Мастърс и едвам за повторно в кариерата си доближава два следващи полуфинала в тази верига. Също по този начин Димитров закръгли успехите си от началото на сезона на 40, като той доближава тази численост за трети път в кариерата си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР