Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на твърда

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на твърда
Коментари Харесай

Французин не успя да спре Григор Димитров по пътя му към полуфинала в Марсилия

Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата на твърда настилка от сериите ATP в Марсилия, съобщи. Първата ракета на България се наложи с 6:3, 7:6(3) над французина Артур Риндеркнеш в мач от ¼-финалите на шампионата в дуел, траял час и 27 минути.

След като мина през Себастиан Корда и Артур Риндеркнеш, Григор Димитров ще се изправи против международния №18 Карен Хачанов в спор за място на финала в Марсилия, до момента в който другият финалист ще бъде един всред Хуберт Хуркач и представителя на домакините Юго Умбер.

Григор Димитров стартира да играе страховит тенис още със самото начало на срещата, като по решителен метод завоюва първите си две подавания, като позволи единствено една точка на Риндеркнеш при сполучлив първи сервис. Първата ракета на България реализира пробив в четвъртия гейм, след което го затвърди с гейм на нула. До края на първия сет двата тенисисти завоюваха своите подавания, а Гришо затвори сета при 6:3 гейма в своя изгода.

Артур Риндеркнеш стартира с летящ старт втория сет, откакто завоюва първото си подаване на нула, само че Димитров направи същото на собствен ред. Двамата тенисисти размениха по един сервис гейм, след което Григор пропиля два брейк бола в петия гейм, който бе извоюван от французина. Хасковлията взе идващото си подаване на нула. Размяната на сервис геймове продължи, като двата тенисисти печелеха с лекост своите подавания. Риндеркнеш поведе със 6:5 гейма, само че Димитров вкара втория сет в тайбрек след гейм на нула.

Тайбрекът във втория сет стартира с мини пробив за Григор Димитров, след което двамата тенисисти завоюваха своите подавания. Хасковлията направи нов мини пробив, с цел да поведе с 6:2, с което си обезпечи 4 мачбола. Гришо затвори мача след 7:3 в тайбрека и по този начин се класира за полуфиналите в Марсилия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР