Григор Димитров се класира за полуфиналите на с награден фонд

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на с награден фонд
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за полуфинал в Марсилия

Григор Димитров се класира за полуфиналите на с награден фонд от 724 000 евро. Най-добрият български тенисист се наложи след 6-3, 7-6(3) над Артур Риндеркнехт за 90 минути на корта.

Хасковлията направи пробив за 3-1 в първия сет и след това не позволи неточност, с цел да вземе първия сет. Втората част беше доста по-оспорвана. Димитров имаше две точки за пробив при 2-2, само че 94-я в света ги избави. Така се стигна до тайбрек, в който Гришо поведе с 3:0 точки и завърши дуела за 7:3 с втория си мачбол.

На полуфиналите през днешния ден Григор Димитров ще играе против Карен Хачанов. Руснакът отстрани китаеца Чжан Чжъчжън след триумф в два сета.

Българинът има три триумфа в трите си срещи с 27-годишния руснак, 18-ти в международната класация. За последно те играха на Мастърс шампионата в Шанхай през октомври 2023 година и българинът победи в два сета.

„ Играх солидно. Няма по какъв начин да става по-лесно, нещата са такива. На полуфиналите ще играят най-хубавите четирима в шампионата. Вече завоювах няколко дуела, което е добре “, съобщи Димитров.

В другия полуфинал в Марсилия се срещат първенецът Хуберт Хуркач и Юго Юмбер.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР