Григор Димитров се класира за полуфинал на последния за годината

...
Григор Димитров се класира за полуфинал на последния за годината
Коментари Харесай

Григор успя! Победи Федерер и е на полуфинал в Ню Йорк!

Григор Димитров се класира за полуфинал на последния за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати, освен това след необикновено зрелищна победа над някогашния номер 1 в международната класация Роджър Федерер!

Българинът сподели отлична игра на централния корт в Ню Йорк и за първи път реализира триумф против именития си съперник и собственик на рекордните 20 трофеи от Големия шлем.

Съперничеството сред двамата датира от шампионата на закрито в Базел през 2013 година, а в седемте предходни мача Димитров беше спечелил единствено 2 сета.

Роденият в Хасково тенисист за първи път в кариерата си намира място измежду четиримата най-хубави в Ню Йорк. Преди това той доближава до полуфинали на " Уимбълдън " през 2014 година и на Откритото състезание на Австралия през 2017 година

Снимка: Getty Images

Мачът стартира с ранен пробив за Маестрото и 2:0. Федерер поддържаше високо движение, съумя без никакви проблеми да затвърди насъбраната преднина и да поведе с 6:3.

Двамата тенисисти започнаха деликатно втората част, като първият пробив беше на сметката на Григор Димитров за 4:2. Федерер сякаш беше свалил темпото на игра, само че това не му попречи да върне " услугата " и да завоюва гейм при сервис на българина. Въпреки това Димитров сподели непоклатимост, доближи до нов пробив и равнене на сетовете - 6:4.

Снимка: Getty Images

Доброто показване на родения в Хасково тенисист продължи и при започване на третата част. Григор впечатляваше със постоянна игра, която почитателите на тениса не бяха виждали от дълго време. Маестрото обаче отбрани своето название в края на частта. Той проби за 4:3, а по-късно и още един път - за 6:3, с което още веднъж поведе в мача.

Началото на четвъртата част беше чудесно за Димитров и той поведе с 2:0. Добрата игра на българина и забележимото голямо предпочитание за победа разумно доведоха до равнене на сетове за повторно в срещата. За първи път в кариерата си Григор печели два сета в мача против Маестрото. Федерер сподели класата си в края, като, за наслада на публиката към централния корт в Ню Йорк, двамата тенисисти направиха прелестни и оспорвани разигравания от най-висока класа.

Снимка: Reuters

Преди началото на петата решителна част Федерер извика физиотерапевт, който го придружи до съблекалнята. Швейцарецът се върна на корта, само че разреши на Димитров да направи пробив още в първия гейм. Видимо беше, че швейцарецът изпитва дискомфорт при игра. Григор се възползва от това и поведе с 4:0. Федерер съумя да вземе два гейма на своята сметка, само че в края Димитров беше огромният победител!

На полуфинал българинът ще играе против представителя на Русия Данийл Медведев, който победи Стан Вавринка с 3:1 сета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР