Григор Димитров се класира за първи път за четвъртфиналите на

...
Григор Димитров се класира за първи път за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Блестящ Григор отстрани Тийм за дебютен четвъртфинал в Париж

Григор Димитров се класира за първи път за четвъртфиналите на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж, откакто надигра безапелационно Доминик Тийм с 6-3, 6-2 за към час и 15 минути игра.

Първата ни ракета стартира решително и при първата си опция за пробив, я осъществя и дръпна с 3-1. До края на сета той нямаше усложнения и при втория си мачбол поведе в резултата. Във втората част 28-годишният българин продължи да натиска австриеца и след дълъг трети гейм, в последна сметка, съумя да пробие и да направи още една огромна крачка към четвъртфиналите.

Шампионът във Виена изглеждаше изтощен и безпринципен на корта, а Димитров играеше все по-вдъхновено, и след нов пробив пречупи съпротивата на противника. Григор поведе с 3-2 триумфа в съперничеството сред двамата, като бе спечелил и последният дуел посред им във финалите на ATP в Лондон.

В спор за място на полуфиналите полуфиналистът от Ю Ес Оупън ще се изправи против чилиеца Кристиан Гарин, който отстрани след страхотна драма представителя на домакините Жереми Шарди в три сета. Това ще бъде първи конфликт сред двамата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР