Григор Димитров се класира за основната схема на турнира ATP

...
Григор Димитров се класира за основната схема на турнира ATP
Коментари Харесай

Григор Димитров премина колебливо квалификациите в Женева

Григор Димитров се класира за главната скица на шампионата " ATP 250 " на червени кортове в Женева, след много неуверена игра.

Световният №48 поиска в последния миг " уайлд кард " и по тази причина бе заставен да мине през квалификации за първи път от ноември 2012 година На старта той надви в равносилен дуел против 276-ия в света Марк-Андреа Хюстлер (Швейц) - 6:4, 6:3. Вчера пък му се наложи да обръща първия сет против №100 Томас Фабиано (Ит), който поведе с пробив и сервираше при 4:3. След като пропусна шест благоприятни условия за пробив в осмия гейм, Григор въпреки всичко съумя да пробие до 4:4 и след това да завоюва частта със 7:5. Във втория сет Димитров поведе с пробив до 3:0 и до края печелеше геймовете, в които сервираше - 7:5, 6:3.

Така българинът завоюва втората си победа от два мача с Фабиано, а жребият за главната скица го изпрати да играе в I кръг против Федерико Делбонис. Аржентинецът е №76 в света и не е печелил до момента двубой срещу Димитров (2:0 за Григор). Последната им среща на корта обаче бе преди повече от 3 г. - през март 2016 година, на " Мастърс " в Маями, когато българинът победи мъчно със 7:6 (8), 4:6, 6:4. Ако успее да се оправи с Делбонис, Григор ще играе във II кръг против миналогодишния първенец в Женева Мартон Фучович (Унг), който е подложен под №4 и почива на старта.

Самият Димитров описа защо е решил да играе в Женева, въпреки шампионатът да не влизаше в проектите му преди " Ролан Гарос ".

" Тук съм, с цел да си върна увереността. Честно казано, нямам никакви упования за този шампионат, само че съм гладен да надвивам - сподели той. - Двамата ми треньори Радек (Щепанек) и Андре (Агаси) също са гладни за триумфи. Фактът, че Агаси ме последва още в квалификациите тук, може да отговори на въпроса защо става въпрос. Нашите взаимоотношения с него са в действителност доста мощни. Искам просто да се върна на върха ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР