Григор Димитров се класира за осминафиналите на тенис турнира в

...
Григор Димитров се класира за осминафиналите на тенис турнира в
Коментари Харесай

Григор Димитров обърна Хачанов и е на осминафинал в Париж

Григор Димитров се класира за осминафиналите на тенис шампионата в Париж - последния в неговата стратегия за годината. Той съумя да победи Карен Хачанов от Русия в три сета - 4:6, 6:2, 6:0.

Така роденият в Хасково тенисист към този момент има две победи над този противник - в Париж и във Виена от 2020 година

От 2013 година насам Димитров е неизменим участник на осминафиналите на шампионата във френската столица.

Снимка: Reuters

Мачът стартира внимателно, като и двамата тенисисти като че ли се опознаваха преди да пристъпят към деяние. Хачанов пръв се възползва от преимуществото си и при 4:4 в първия сет реализира пробив, а по-късно елементарно поведе.

Димитров обаче се активизира във втория сет. След пробив на своята сметка той поведе с 3:0, а по-късно - в самия край, реализира още един за 6:2.

Снимка: Reuters

Третата част беше доста оспорвана. Предимството беше на страната на българина, който съумя да поведе след пробив, а по-късно да го отбрани против Хачанов, който опита всичко, само че по този начин и не откри метод да се опълчи на по-уверения Димитров. За трети път през 2021 година родният тенисист записва " геврек " - сет 6:0. Той съумя да реализира подобен против Пабло Кареньо Буста и Доминик Тийм на Откритото състезание на Австралия.

За място на четвъртфиналите българинът ще спори с Душан Лайович от Сърбия или Александър Зверев от Германия. Мачът им е по-късно през днешния ден (3 ноември).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР