Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в

...
Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Блестящ старт за Григор Димитров в Синсинати

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс шампионата в Синсинати с награден фонд 4 973 120 $. В мач от втори кръг, траял час и 30 минути, най-хубавият ни тенисист се наложи със 7-6 (5), 6-4 над опитния испанец Фелисиано Лопес.
 Блестящ старт за Григор Димитров в Синсинати БГНЕС
След доста оспорван първи сет, минал без пробиви, Григор показва ужасно самообладание в тайбрека и справедливо поведе след 7-5 в своя изгода. Спечеленият първи сет вдъхна спомагателна убеденост на 11-ия в света Димитров, който започва чудесно втората част. Българинът съумя да осъществя пробив в третия гейм и то спечелвайки подаването на Лопес на нула.

Григор Димитров още веднъж сподели какъв брой доста обича България (СНИМКА)

Впоследствие Гришо затвърди безпроблемно задатъка си и поведе с 3-1. Хасковлията удържа преднината си в и в шестия гейм, когато трябваше да отразява две точки за пробив и в последна сметка справедливо се поздрави с триумфа след 6-4 в своя изгода.

Какъв щеше да бъде Гришо, в случай че не беше тенисист?

Това бе трета победа за българина над този противник от общо пет срещи посред им. За последно двамата играха един против различен в края на месец юни – на полуфиналите на Куинс Клъб, където 35-годишният испанец завоюва с 2-1 сета. Интересното е, че предходната година двамата още веднъж се срещнаха в Синсинати, като успеха бе за Григор, който след това доближи до полуфиналите в шампионата.

Защо Григор Димитров целува коленете си?

В идната фаза противник на първата ни ракета ще бъде спечелилият от дуела сред Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и квалификанта Мичъл Крюгер (САЩ).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР