Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 тенис

...
Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 тенис
Коментари Харесай

Гришо на 1/8 финал в Шанхай

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 тенис шампионата в Шанхай.

Поставеният под №18 българин в профил 13-ия в схемата Карен Хачанов от Русия със 7:6(6), 6:4 след час и 57 минути игра.

Димитров имаше на два пъти чифт следващи точки за пробив в четвъртия и осмия гейм, само че Хачанов съумя да се отбрани. На собствен ред руснакът имаше два следващи брейкбола в 11-ия гейм, само че 32-годишният българин не трепна и ги отрази. Стигна се до тайбрек, в който при 2:0 точки за Григор играта беше спряна от съдията на стола Карлос Бернардеш поради дъжд. Мачът на централния „ Стейдиъм корт “ беше възобновен след съвсем час. Димитров водеше с 4:2 при промяната на половините. Гришо отрази сетбол при 5:6 с отличен сервис, а след това осъществя своята опция, когато Хачанов изкара топката от форхенд в навън.

В идната част Димитров стартира решително и в петия гейм поведе с 40:15 при сервис на противника и осъществя първия пробив в мача с превъзходен минаващ удар от бекхенд по правата, с цел да поведе с 3:2. Това вбеси Хачанов, който счупи ракетата си. При 5:4 Григор сервираше за успеха. Той стартира с 10-ия си ас и бързо стигна до 40:0. След това осъществя още първия си мачбол.

Първата ни ракета приключи с 32 печеливши удара при единствено 12 непредизвикани неточности.Той си обезпечи 90 точки за международната класация, където е 19-и, както и 96 955 $ от наградния фонд.

Следващият противник на Димитров се дефинира по-късно през днешния ден в мача сред лидера в схемата Карлос Алкарас от Испания с Дан Еванс от Англия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР