Григор Димитров се класира за осминафиналите на ATP 500 турнира

...
Григор Димитров се класира за осминафиналите на ATP 500 турнира
Коментари Харесай

Гришо се справи в Федерико Кория в Барселона

Григор Димитров се класира за осминафиналите на ATP 500 шампионата в Барселона след победа с 4-6, 6-3, 6-4 над международния №52 Федерико Кория. Двубоят на два пъти бе преустановяван поради дъжд и бе доигран през днешния ден следобяд. В последна сметка неприятното време не попречи на българина да показва класата си и да стартира с триумф тазгодишното си присъединяване в Каталуния.

Вчера Димитров отстъпи на южноамериканеца в откриващата част, откакто позволи един пробив повече от противника – три на два. Във втория сет той се поправя и след брейк в шестия гейм вкара мача в трета част. В нея той поведе с пробив за 2-1, преди дуелът да бъде преустановен поради неприятното време. След няколко часа конфликтът бе възобновен, а Гришо позволи рибрейк. Все отново, той откри играта си и още веднъж дръпна в резултата, преди за повторно дъждът да му попречи да продължи по възходяща линия и вероятно да завърши нещата в своя изгода.

При подновяването на мача през днешния ден Григор завоюва подаването си за 5-3. Той не бе по никакъв начин надалеч от триумфа още в идващия гейм, като поведе с 30-15, само че Кория показва отлична игра в отбрана и не позволи нов пробив. Това обаче не тормози българина и той стигна до мачпойнт, който осъществя след отлична офанзива сервис-мрежа и по този метод оформи крайното 4-6, 6-3, 6-4 в своя изгода.
Неговият идващ противник ще бъде избран от срещата Стефанос Циципас - Иля Ивашка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР