Григор Димитров се класира за II кръг на Откритото първенство

...
Григор Димитров се класира за II кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Димитров се справи със заместник на Троицки

Григор Димитров се класира за II кръг на Откритото състезание на Франция по тенис - " Ролан Гарос " в Париж. В I кръг поставеният под №4 българин се оправи относително елементарно с Мохамед Сафуат (Ег) с 6:1, 6:4, 7:6 (1). По чоп хасковлията трябваше да играе против Виктор Троицки (Сър), само че безусловно в последния миг стана ясно, че противникът му се е отдръпнал от шампионата поради травма и мястото му в главната скица се заема от египтянина като " благополучен губещ " от квалификациите.

В първите сет и половина изглеждаше, че заместникът на Троицки ще е лесна хапка за международния №5. Димитров поведе с 6:1, 4:0, когато обаче очевидно загуби централизация. Освен това намиращият се на 182-ро място в ранглистата Сафуат изиска здравно спиране поради проблем с пръст на дясната ръка и това в допълнение наруши ритъма на нашия. Григор позволи равнене до 4:4 гейма, преди въпреки всичко да затвори частта за задатък от 2-0.

В III сет африканецът заигра още по-уверено и стартира да печели геймовете си на нула. След като никой от двамата не стигна до пробив, спечелилият трябваше да бъде избран в тайбрек. Сафуат имаше първия сервис и завоюва разиграването, само че това се оказа единствената му точка в дългия гейм.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР