Григор Димитров се класира за девети път в кариерата си

...
Григор Димитров се класира за девети път в кариерата си
Коментари Харесай

Григор Димитров: Опитът ми помогна

Григор Димитров се класира за девети път в кариерата си на полуфинал на “Мастърс ” шампионат след днешната победа над Николас Джари (Чили) със 7:6(2), 6:4 в Шанхай.

" Предполагам, че опитът ми оказва помощ. Има доста съставни елементи, които работеха по верния метод за мен през днешния ден. Николас има един от най-хубавите сервиси сега в тура. Мисля че всеки идващ сервис гейм от неговата страна беше все по-труден и по-труден. Във значимите моменти обаче аз съумях да бъда оптимално стабилен. Не мисля, че направих нещо изключително. Продължих да имам вяра на играта, на ударите си, да се пробвам да употребявам всяка опция против него ”, съобщи Григор в изявленията на корта след триумфа си.

" Особено първоначално беше доста мъчно, тъй като той не ти дава темп. Не усещах, че се оправям по най-хубавия метод при започване на мача. Постепенно обаче се усещах все по-комфортно и мисля, че всякога когато имах опция, пробвах да ползвам напрежение върху неговия сервис и той направи няколко неточности в последна сметка.

Мачове като този с Карлос Алкарас доста оказват помощ да увереността ми, само че това е следващият дуел. Нямах кой знае какъв брой време, с цел да мисля върху този триумф, поговорих си с хората в екипа. Просто желаех да проучвам нещата, които направих добре, само че трябваше да погледна и към идващия кръг. Разбира се, позитивите са налице. Всеки кръг, в който играеш, би трябвало да преживееш нещата и да се оправиш по-добре в идващия мач. До момента нещата вървят добре и би трябвало да продължа по този метод.

За мен е без значение кой ще е от другата страна на мрежата в идващия кръг. Всеки играе добър тенис и мисля, че би трябвало да слагат в допълнение напрежение върху себе си. Няма защо да мисля оттук нататък. Бил съм на такова равнище нееднократно. Спечелил съм един “Мастърс ” шампионат, тъй че се усещам удобно. Харесват ми тези моменти и съм благополучен да бъда на такова равнище. За мен е привилегия да съм тук. Следващият ми противник ще има същата огромна опция като мен. Но аз ще съм съсредоточен върху нещата от моята страна на мрежата ”, приключи Григор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР