Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Походът на Гришо в Австралия продължава на четвъртфинала


Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис в Мелбърн. Поставеният под номер 18 Димитров отстрани миналогодишния вицешампион и трети подложен Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:4, 6:0 за близо два часа игра, съобщи БНР.

В първия сет българинът преодоля пасив от 1:3, само че взе идващите четири гейма и направи 5:3, с цел да завърши сета с 6:4. Във втората част Тийм още веднъж поведе с 3:1, само че Димитров изравни, а в края завоюва три следващи гейма и след 6:4 поведе с 2:0 сета. Българинът изигра невероятна трета част, в която не загуби нито гейм и след 6:0 завърши дуела с втория си мачбол. Димитров взе девет следващи гейма в края, с цел да завоюва срещата.

" Това беше един от мачовете, през които трябваш да преминеш през сезона. Днес беше ден, в който всичко ми се получаваше. Успях да запазя централизация, тъй като играх против един необикновен противник. Щастлив съм, че доближих до четвъртфиналите ", сподели 29-годишният българин, който продължава напред без изгубен сет в първите си четири срещи.

За място на полуфиналите Димитров ще играе против дебютанта Аслан Карацев (Русия). Руснакът победи номер 20-Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4 за 3:28 часа. Карацев, номер 114-и в международната класация, е първият тенисист след Алекс Радулеску на Уимбълдън през 1996 година, който доближава до четвъртфиналите при дебюта си на шампионат от Големия шлем. Той е и първият квалификант след Бърнард Томич на Уимбълдън през 2011 година, който доближава до финалната осмица. 27-годишният съветски квалификант загуби първите два сета, само че съумя да направи поврат против Оже-Алиасим.

Димитров и Карацев в никакъв случай не са играли един против различен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР