Григор Димитров се класира пръв път в кариерата си на

...
Григор Димитров се класира пръв път в кариерата си на
Коментари Харесай

Гришо стигна 1/2-финал в Париж, завършва сезона в топ 20

Григор Димитров се класира пръв път в кариерата си на ½-финал на „ Мастърс “ шампионата в Париж. Българинът преодоля чилиеца Кристиан Гарин с 6:2, 7:5 за час и половина игра. Така той затвърди изключителното си показване във френската столица, откакто записа 4 победи. Другата му сходна серия е на Откритото състезание на Съединени американски щати, където също стигна тази фаза. Отделно това е първи ½-финал за нашия в тези съревнования от април 2018 година Най-доброто му показване пък е купата в Синсинати 2017 година

Ракета №1 на страната ни съумя да запише първа победа против този противник, двамата не се бяха срещали в формален дуел до този миг.

Българинът сподели доста безапелационна и безапелационна игра, макар че на моменти трябваше да се пази против чилиеца. Независимо от това, в най-важните точки игра супер тенис на международно равнище.

Първата ни ракета започва прелестно мача след пробив още при започване на откриващия сет дръпна в резултата с 3:0. След това невероятната му игра докара до нов пробив и продобиване на частта с безапелационното 6:2.

В началото на втората българинът потегли решително с нов брейк, само че чилиецът върна пробива още в идващия гейм. При 4:4 Димитров позволи съмнения на личен сервис, а от това се възползва Гарин, който си извоюва правото да сервира за равнене на сетовете. Нашият тенисист обаче се преобрази и завоюва идващите три гейма, с цел да затвори мача.

Наградата за триумфа на Димитров ще бъде мач на ½-финалите в събота против международния №1 Новак Джокович, който разруши Стефанос Циципас 6:1, 62 за малко тъкмо 59 минути игра на корта в зала „ Берси “.

С триумфа хасковлията значително си подсигурява завръщане в Топ 20 на международната класация. В момента той е 19-и с 1747 т., като може да бъде изпреварен от Денис Шаповалов или Жо-Вилфрид Цонга. Вторият обаче би трябвало да стигне най-малко край, а тази вечер среща Рафаел Надал (Исп). С успеха си Григор Димитров си обезпечи и 259 730 евро, а досега през сезона е заслужил общо 2,09 млн. $ от наградни фондове.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР