Григор Димитров се класира на втория си финал от началото

...
Григор Димитров се класира на втория си финал от началото
Коментари Харесай

Григор Димитров на нов финал!

Григор Димитров се класира на втория си край от началото на сезона. Първата ни ракета ще играе за купата на АТР 250 шампионата в Марсилия, откакто надигра Карен Хачанов с 6-7(3), 6-4,7-6(5).

Григор не влезе в мача по допустимо най-хубавия метод. Той изостана 15-40 в първия гейм и бе продънен още в идващото разиграване. Много по-добър темп на сервис имаше руснакът, който се възползва от ранния брейк и затвърди за 2-0.

Карен Хачанов мина през първия си сериозен тест в четвъртия гейм. Тогава българинът стартира да употребява повече сечния си бекхенд и да бъде по-ефективен, стигайки до топка за рибрейк. Димитров обаче не съумя да се възползва от опцията – 1-3.

В идващите няколко гейма първата ни ракета нямаше проблеми в подаванията си, само че и не съумя да сложи напрегнат Хачанов – 3-5.

В деветия гейм Григор още веднъж беше в сериозен миг и отрази два сетбола на начален удар. Усилията му обаче бяха възнаградени, тъй като в идващия гейм, когато руснакът сервираше за частта, Димитров поведе 0-40 и осъществя втория брейкбол – 5-5.

Стигна се до тайбрек, в който до 3-3 точки подаващите имаха надзор, само че Хачанов завоюва две следващи точки от посрещане и по-късно влезе в серия – 7-6(3).

Димитров стартира втория сет с доста въодушевление и ефектни уинъри, с цел да пробие за 1-0. А след това продължи да диктува играта, давайки поръчка, че ще подвига още повече равнището си.

И макар че международният №13 изглеждаше, че играе по-добре, в шестия гейм Хачанов съумя да стигне до равнене – 3-3. Григор направи по този начин, че доста бързо още веднъж да излезе напред в резултата. В седмия гейм той съумя още веднъж да откри играта си, откакто за малко беше в мини рецесия, и направи пробив за 4-3.

До края българинът остана доста постоянен и изравни сетовете – 6-4.

След 2 часа и 15 мин игра резултатът бе 2-2 в третия сет, а борбата ставаше все по-сериозна. До 4-4 Димитров нямаше нито един сервис гейм, в който да се стига до тъждество. При 4-5 той сервираше за оставане и беше единствено на две точки от провалянето, откакто изостана 15-30, само че първата ни ракета не разреши напрежението да афектира играта му и изравни – 5-5.

Стигна се до тайбрек, в който Хачанов направи първия мини брейк за 4-2 точки. Димитров стигна до 4-4, показвайки доста качествени ретури, а след това взе и втория сервис на Хачанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР