Григор Димитров се класира на четвъртфинал в турнира от сериите

...
Григор Димитров се класира на четвъртфинал в турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров продължи на скорост с победа над десетия в света

Григор Димитров се класира на четвъртфинал в шампионата от сериите АТП 500 в Ротердам след победа над Хуберт Хуркач 7:6 (4), 7:6 (5). Българинът се оправи с десетия в международната класация за час и 50 минути.

Двубоят беше доста оспорван и белязан единствено от два пробива. Хуркач приключи с впечатляващите 19 аса, а Димитров с осем, само че и три двойни неточности.

Димитров реализира трети триумф в третия си мач с Хуркач, като предходните два бяха в съревнования от " Мастърс " категорията (Индиън Уелс 2021 и Монте Карло 2022 г.).

Българинът към този момент има 31 победи над играчи от Топ 10 на международната класация.

Първият сет се движеше гейм за гейм преди да се стигне до тайбрек. В него Димитров поведе с 4:1, само че се стигна до тъждество. Последваха обаче три следващи точки за някогашния №3 и той взе първата част.

Втората част се разви идентично, само че имаше замяна на пробиви. Хуркач поведе с 4:3, само че Димитров взе подаването на противника си в идващия гейм, освен това на нула. В тайбрека равенството се задържа до 3:3, след което Димитров взе три следващи точки. Хуркач понижи до 5:6, само че Димитров затвори дуела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР