Григор Димитров се изправя срещу германеца Ян-Ленард Щруф в двубой

...
Григор Димитров се изправя срещу германеца Ян-Ленард Щруф в двубой
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза срещу 44-ия в света в опит да стигне до мач с Надал

Григор Димитров се изправя против германеца Ян-Ленард Щруф в дуел от втория кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло. Мачът е трети в програмата на втория по величина корт - " Корта на принцовете ", и ще стартира към 16.00 часа българско време.

Димитров стартира сезона на червени кортове с сложен триумф против Матео Беретини от Италия. Българинът взе участие в едвам четвъртия си шампионат за сезона след Бризбейн, Australian Open и мастърса в Маями. Той има седем победи и три провали в досегашните си 10 мача през 2019 година

Щруф, който заема 44-ото място в международната класация, е спечелил осем от 15-те си дуела през този сезон. В първия си мач на червени кортове високият близо два метра немец надигра поставения под №15 в Монте Карло Денис Шаповалов. 28-годишният тенисист от Варщайн загуби първия сет, само че направи поврат и завоюва с 5;7, 6:3, 6:1 след два часа игра.

Димитров и Щруф имат два мача между тях на равнище АТП, като са разменили по една победа. През 2017 година двамата още веднъж бяха противници във втория кръг в Монте Карло. Германецът завоюва в три сета след поврат - 4:6, 6:3, 6:2.

През 2013 година Димитров се наложи с 6:1, 6:3 в осминафиналите на шампионата в зала в Стокхолм по пътя към първата купа в професионалната си кариера.

Двамата имат и една среща в шампионат от сериите " Фючърс " - на червени кортове в Германия през 2010 година, когато българският тенисист побеждава със 7:5, 7:5.

 Преди две години Щруф победи Григор Димитров на същата фаза в Монте Карло
© Associated Press

Преди две години Щруф победи Григор Димитров на същата фаза в Монте Карло

Ако в профил Щруф, Димитров ще се класира за осминафиналите, където може да срещне носителя на рекордните 11 трофеи в Монте Карло Рафаел Надал. Най-успешният състезател на червени кортове в историята на тениса също ще има мъчно тестване. Той стартира отбраната на трофея през днешния ден с дуел против сънародника си Роберто Баутиста Агут.

Преди година Димитров и Надал се срещнаха в полуфиналите в Монте Карло. Испанецът се наложи с 6:4, 6:1 и записа 11-ата си победа от 12 мача против най-хубавия български тенисист.

Димитров има да пази 360 точки в Монте Карло. При възможна загуба от Щруф някогашният №3 в света ще изпадне от топ 40 на международната класация за пръв път от февруари 2013 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (1036)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР