Григор Димитров се изправя срещу французина Жюлиен Бенето във втория

...
Григор Димитров се изправя срещу французина Жюлиен Бенето във втория
Коментари Харесай

Григор Димитров ще търси първи четвъртфинал от февруари насам

Григор Димитров се изправя против французина Жюлиен Бенето във втория кръг на шампионата на тревни кортове в лондонския клуб " Куинс ". При победа българският тенисист ще се класира за първия си четвъртфинал от четири месеца насам.

За последно Димитров стигна до финалната осмица в Ротердам, където беше спрян от Давид Гофен. Преди това в първите си три шампионата за сезона той завоюва две трофеи и игра полуфинал на Australian Open, само че след конкуренцията в холандския град записа осем загуби в 14 мача.

Мачът сред Димитров и Бенето е трети в програмата на централния корт и ще стартира към 18.00 часа българско време. Преди това ще се изиграят две срещи. Доналд Йънг и Виктор Троицки дават начало на програмата в 14.00 часа, а след тях на корта излизат Жо-Вилфред Цонга и Жил Мюлер.

Димитров и Бенето ще се срещнат за пети път. До момента двамата са разменили по две победи, като българският тенисист по традиция изпитва много компликации против този противник.

Шампионът в " Куинс " от 2014 година загуби последните си два дуела с френския деец, без да завоюва сет - 3:6, 5:7 на мастърса в Шанхай през 2014 година и 4:6, 2:6, 4:6 на Australian Open през 2013 година

Двете победи на международния №11 са на швейцарска земя през 2012 година - 7:6 (5), 6:7 (1), 7:6 (3) в Базел и 3:6, 6:4, 6:1 в Гщаад.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (623)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР