Григор Димитров се изправя срещу британеца Кайл Едмънд в опит

...
Григор Димитров се изправя срещу британеца Кайл Едмънд в опит
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров изравни резултата срещу Едмънд

Григор Димитров се изправя против британеца Кайл Едмънд в опит да се класира за полуфиналите на Australian Open за втора поредна година. Победителят от мача ще се бори за първия си край в шампионатите от Големия шлем със международния №1 Рафаел Надал или Марин Чили.

Димитров и Едмънд ще се срещнат за повторно в границите на три седмици. Те изиграха доста равносилен мач в четвъртфиналите на шампионата в Бризбейн, който беше извоюван от българина с 6:3, 6:7 (4), 6:4 след 145-минутна борба. Това е единствената загуба на британеца от началото на сезона.

 НА ЖИВО: Григор Димитров изравни резултата против Едмънд
© Reuters

Едмънд за пръв път в кариерата си ще играе четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем. За Димитров следва четвърти сходен мач. Той е спечелил два от досегашните си четвъртфинали в Шлема - предходната година в Мелбърн против Давид Гофен и през 2014 година на " Уимбълдън " против Анди Мъри. Загубата му беше в Австралия пред четири години против Надал.

Днешната среща е трета сред Димитров и Едмънд. Първата беше през август във втория кръг на шампионата във Вашингтон и още веднъж беше извоювана от българина след доста здрава борба - 7:5, 4:6, 6:3 след 2.21 часа игра.

" Дневник " ще следи онлайн развиването на дуела гейм по гейм.
Ключови моменти 07:12Григор Димитров печели втория сет с 6:3 Димитров стартира чудесно, сервирайки за спечелването на сета, като поведе с 30:0. Българинът позволи да се стигне до равнене на резултата. Той обаче завоюва замяна на форхенди по противоположния диагонал за 40:30, след което пласира стабилен сервис, който докара до ретур в мрежата на Едмънд и завършек на втория сет.

All ⏹️@GrigorDimitrov takes the second 6-3.#AusOpenpic.twitter.com/SIkLud2Vlc
— #AusOpen (@AustralianOpen) 23 януари 2018 година
07:084:6, 5:3 Гейм за ЕдмъндГеймът стартира чудесно за Едмънд, който небрежно поведе с 40:0. В идната точка Димитров пласира страховит печеливш ретур от бекхенд по правата, а двойна неточност на британеца докара до 40:30. 49-ият в света въпреки всичко не позволи да се стигне до по-сериозни затруднения в гейма след сполучлива офанзива на мрежата. 07:024:6, 5:2 Гейм за ДимитровБългаринът направи цели три двойни неточности в този гейм, само че съумя да завоюва подаването си. Световният №3 беше изправен пред точка за връщане на пробива, само че откри първия си сервис в най-важния миг и се измъкна от сложната обстановка, с цел да се приближи на гейм от спечелването на втория сет. 06:594:6, 4:2 Гейм за ЕдмъндБританецът направи още две непредизвикани неточности от форхенд, само че с няколко постоянни сервиса си завоюва подаването и резервира шансове да се върне в света. 06:544:6, 4:1 Гейм за ДимитровБългаринът завоюва удобно и третото си подаване във втория сет. Той разреши на Едмънд да стигне до 30:30, само че британецът направи две непредизвикани неточности в идващите две разигравания.

 НА ЖИВО: Григор Димитров изравни резултата против Едмънд
© Reuters
06:464:6, 3:1 Гейм за ЕдмъндЕдмънд записва първи гейм във втория сет, откакто се измъкна от доста сложна обстановка. Той навакса пасив от 0:30, само че с отличен ретур Димитров стигна до точка за пробив при 40:30. Втората ракета на Англия се избави с отлична офанзива, приключена с елементарно воле при мрежата, а още една такава му донесе точка за спечелването на гейма. Той обаче я пропусна след 20-ата си непредизвикана неточност в мача.

Блестяща контраофанзива, приключена с печелившо воле, докара до втори късмет за пробив пред Димитров. Българинът пропусна и него след неакуратен опит за уинър от бекхенд по правата от доста сложна позиция. С директна точка от сервис Едмънд стигна до втори геймбол само че той беше обезвреден съвършен блок ретур от ракетата на Димитров. В последна сметка британецът завоюва подаването си след страховит печеливш удар по късия диагонал и бекхенд в мрежата на противника.

06:424:6, 3:0 Гейм за ДимитровГригор Димитров направи ужасно завръщане в този гейм, откакто изостана с 0:40. Той осъществя пет следващи точки и затвърди пробива, с цел да вземе удобен задатък при започване на втория сет.

Edmund finds the line, but Dimitrov is finding form.

The Bulgarian saves three break points to take a 3-0 lead in the second set. #AusOpenpic.twitter.com/5dLQ2poYSv
— #AusOpen (@AustralianOpen) 23 януари 2018 г.06:374:6, 2:0 Пробив за ДимитровОтлично начало на втория сет за международния №3, който пробива първия сервис гейм на Едмънд. Българинът не пласира завършващ удар, само че принуди противника да рискува в няколко отигравания и това даде резултат. Две следващи непредизвикани неточности от форхенд сложиха завършек на гейма.

 НА ЖИВО: Григор Димитров изравни резултата против Едмънд
© Associated Press
06:334:6, 1:0 Гейм за Димитров Григор Димитров открива втория сет с удобен сервис гейм, в който не даде нито една точка на противника. Българинът пласира и първия си ас от началото на мача. 06:27Кайл Едмънд печели първия сет с 6:4Димитров стигна до две следващи благоприятни условия за връщане на пробива при 40:15. Едмънд съумя да ги избави, откакто пласира два отлични сервиса. Българинът си създаде трети късмет за пробив, само че с четвъртия си ас в мача британецът се измъкна и този път.

На собствен ред Едмънд стигна до първи сетбол след непредизвикана неточност от форхенд на Димитров. Британецът също сбърка в идващото разиграване, само че след печеливш бекхенд се добра до втори късмет да затвори първия сет и този път се възползва.

Pointing to the semis
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР