Григор Димитров се изправя срещу американския гигант Джон Иснър в

...
Григор Димитров се изправя срещу американския гигант Джон Иснър в
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за първия си финал в серите "Мастърс"

Григор Димитров се изправя против американския колос Джон Иснър в полуфинал от шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Синсинати. Победителят от дуела ще срещне австралиеца Ник Кириос или испанеца Давид Ферер в борбата за трофея.

Димитров и Иснър имат един дуел между тях досега. Те се срещнаха във втория кръг на мастърса в Маями през 2015 година когато 211-сантиметровият американец завоюва със 7:6 (2), 6:2.

Българинът остана най-високо класираният тенисист в Синсинати, откакто предходната нощ присъединяване си завършиха лидерът в главната скица Рафаел Надал и поставеният под №3 Доминик Тийм.

Ключови моменти22:58Победа за Григор Димитров - 7:6 (4), 7:6 (10)Димитров откри тайбрека с превъзходен сервис, а незабавно по-късно стигна до мини пробив поради непредизвикана неточност на Иснър. Бекхендът на българинът обаче се пропука при дълготрайно разиграване по диагонала и мини пробивът бързо беше върнат при 2:2.

С директни точки от сервис двамата завоюваха идващите си две подавания. След това Иснър още веднъж позволи мини пробив, само че още веднъж съумя скоростно да го върне след брилянтен минаващ удар от форхенд, който откри в ъгъла на корта.

Димитров поведе с 5:4, само че Иснър завоюва и двете си подавания и стигна го сетбол при 6:5. Българинът обаче подходи доста нападателно и с печеливша композиция сервис-форхенд изравни резултата при промяната на полетата - 6:6.

 Григор Димитров се класира за първия си край в серите
© Reuters

При втория си сервис хасковлията още веднъж игра нападателно и след чудесно стоп воле при мрежата стигна до втория си мачбол. Иснър обаче съумя да се избави с изпитана композиция - сервис-мрежа, а при слеващото разиграване няколко пъти разноски противника по линиите, преди да приключи с уинър от форхенд по правата - 8:7.

Димитров не се пропука и завоюва двете си подавания, с цел да обърне резултата и да стигне до третия си мачбол. И този път обаче сервисът се оказа правилният асистент на Иснър - 9:9 и трета промяна на полетата в този тайбрек.

Иснър поведе с 10:9, с цел да стигне до третия си сетбол, а в идващото разиграване притисна Димитров до стената. Българинът обаче се избави по необикновен метод с печеливш бекхенд по правата, който размина американеца на мрежата и хвана главната линия - 10:10.

Димитров завоюва идващите две точки и постави точка на трагичния дуела.

22:547:6, 6:6 Гейм за ИснърДимитров започва гейма със страховит пай диагонал от форхенд, с който съумя да размине противника. Иснър изравни, без да му се наложи да влиза в разиграване, а несполучлив опит да българина за минаващ удар от бекхенд по правата донесе на американеца задатък от 30:15.

Последва мощен сервис по правата, който ракетата на Димитров изпрати доста надалеч в навън. Още един начален удар по правата, който българският тенисист не съумя да върне в полето на противника, поставя завършек на гейма.

Така и вторият сет би трябвало да бъде решен в тайбрек, откакто нито един от двамата на корта не съумя да осъществя пробив в този доминиран от сервиращите дуел.

 Григор Димитров се класира за първия си край в серите
© Reuters

22:517:6, 6:5 Гейм за ДимитровДимитров изостана с 15:30, само че направи поврат, а деветата му директна точка от сервис още веднъж го приближава на един гейм от успеха. След почивката Иснър за повторно ще сервира за оставане в мача.22:467:6, 5:5 Гейм за ИснърКритичен гейм за Иснър. Димитров поведе с 30:0 и се приближи на две точки от успеха. Два чудесни сервиса осигуриха тъждество на американеца, който обаче прати форхенда си в навън при идващото разиграване и даде първи мачбол на българина. Началният удар обаче измъкна представителя на домакините от тежката обстановка. 22:417:6, 5:4 Гейм за ДимитровБългарският тенисист се приближава единствено на един гейм от успеха след съвършен сервис гейм, в който не даде нито една точка на противника.

 Григор Димитров се класира за първия си край в серите
© Reuters
22:397:6, 4:4 Гейм за ИснърИснър още веднъж изравнява резултата след безпроблемен сервис гейм. Той завоюва на 15, а от началото на сета е изгубил единствено шест от разиграните 23 точки в своите подавания. Асовете му в дуела към този момент доближиха двуцифрен брой - 11. 22:337:6, 4:3 Гейм за ДимитровПри 30:30 се стигна до под напрежение миг за Димитров, откакто Иснър нападна нападателно мрежата незабавно след ретур. Българинът обаче реализира доста прекрасен пай диагонал от бекхенд, който хвана неопитен американеца и последвалото воле се спря в мрежата.

В идната точка се стигна до дълготрайно разиграване, при което Димитров търпеливо изчака неточност на Иснър. Той съумя да хване в крачка американеца, чийто форхенд излетя надалеч в навън. 22:307:6, 3:3 Гейм за ИснърСервиращите не престават да преобладават и към момента няма нито една точка за пробив от началото на мача. Иснър завоюва третото си подаване във втория сет на 15 и още веднъж изравнява резултата.

 Григор Димитров се класира за първия си край в серите
© Reuters
22:257:6, 3:2 Гейм за ДимитровДимитров направи първата двойна неточност от началото на мача, която докара до тъждество - 30:30. Българинът обаче отговори с печеливш сервис по правата, а при идната точка се стигна до дълготрайно разиграване и непредизвикана неточност от форхенд на Иснър.

22:207:6, 2:2 Гейм за ИснърИснър поведе небрежно с 40:15, след което обаче беше матиран край мрежата от Димитров след майсторска къса топка. В идната точка американецът опита сервис-воле, само че българинът пласира съвършен ретур в краката на противника, който прати в навън своето стоп воле. Два чудесни сервиса въпреки всичко донесеоха гейма на Иснър. 22:157:6, 2:1 Гейм за ДимитровЗа разлика от първия гейм на сета, този път Димитров нямаше никакви проблеми. Той завоюва подаването си на нула, като записа цели три аса.

 Григор Димитров се класира за първия си край в серите
© Associated Press
22:137:6, 1:1 Гейм за ИснърАмериканецът продължава да печели с безспорна лекост своите подавания. Той загуби единствено една точка, преди да открие сметката си във втория сет. 22:107:6, 1:0 Гейм за ДимитровВторият сет стартира с много сложен сервис гейма за Димитров. Българинът трябваше да мине през три равенства, само че въпреки всичко не даде точка за пробив на противника и завоюва подаването си от четвъртия геймбол. 21:56Григор Димитров печели първия сет - 7:6 (4)
First set to @GrigorDimitrov
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР