Григор Димитров се доближи само на 60 точки от първата

...
Григор Димитров се доближи само на 60 точки от първата
Коментари Харесай

Григор Димитров започва турнира в "Куинс" само на 60 точки от топ 10

Григор Димитров се приближи единствено на 60 точки от първата десетка на международната класация. Въпреки че отпадна още след първия си мач на шампионата в Щутгарт, българският тенисист напредна с една позиция до 11-ото място при днешното възобновяване на класацията.

Димитров, който през днешния ден стартира присъединяване си в шампионата на тревни кортове в " Куинс ", събира 2980 точки и измества Александър Зверев. Представителят на Германия губи две места и към този момент е под №12, а неговата позиция в първата десетка беше заета от французина Жо-Вилфред Цонга.

Това е единствената смяна, която настава в топ 10. Анди Мъри остава номер 1 за 33-а поредна седмица. Той има 9390 точки и задатък от 2105 точки пред първенеца от " Ролан Гарос " Рафаел Надал.

Финалистът от Париж Стан Вавринка е трети с 6175 точки, следван от Новак Джокович с 5805 и Роджър Федерер с 4765. Милош Раонич, Марин Чилич, Доминик Тийм и Кей Нишикори допълват първата десетка.

Тази седмица ще се изиграят шампионатите от категория " АТП 500 " в " Куинс клъб " и Хале, които са генерална подготовка за водещите играчи преди " Уимбълдън " (3-16 юли).

Григор Димитров по традиция взе участие в " Куинс ", където през 2014 година завоюва първата си и към този момент единствена купа на тревни кортове. 26-годишният българин е подложен под №6 и ще стартира присъединяване си от първия кръг. Негов противник е американецът Раян Харисън.

Двубоят сред Димитров и Харисън е втори в програмата на централния корт и ще стартира към 16.00 ч. (българско време). Преди това би трябвало да се изиграе френският конфликт сред Цонга и Адриан Манарино, които излизат на корта в 14.00 ч.

Димитров води с 2:1 победи в директните мачове с 25-годишния Харисън, който заема рекордното в кариерата си 41-о място в международната класация. Американецът обаче завоюва последния им дуел - 7:5, 4:6, 6:0 на осминафиналите в Акапулко през 2015 година

Победите на Димитров пристигнаха през 2014 година в първите кръгове на последните два шампионата от Големия шлем - 7:6 (1), 6:3, 6:2 на " Уимбълдън " и 6:2, 7:6 (4), 6:2 на US Open.

Българският тенисист ще взе участие и на двойки в " Куинс ". Той ще си партнира с Цонга, а жребият им отреди среща с именитите близнаци Боб и Майк Браян в първия кръг. Този мач най-вероятно ще се играе във вторник.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (619)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР