Григор Димитров съумя да изиграе само един подготвителен турнира преди

...
Григор Димитров съумя да изиграе само един подготвителен турнира преди
Коментари Харесай

Уимбълдън: Григор открива срещу добре познат съперник; задава се нов мач с Нори

Григор Димитров съумя да изиграе единствено един предварителен шампионата преди Уимбълдън, в който отпадна на 1/8-финалите. Българинът надигра третия подложен Камерън Нори на старта в Куинс, само че след това отстъпи на Ботик ван де Зандсхулп и несъмнено не може да се похвали с изключително сериозна игрова процедура на трева през 2022-ра. Все отново българинът се приготвя в Лондон през последните две седмици и организира голям брой подготвителни сесии, в които даже имаше опция да си партнира с Рафаел Надал и Новак Джокович, тъй че би трябвало да се усеща убеден в личните си сили. Днес пък беше изтеглен жребия за третата конкуренция от Големия Шлем през сезона, а някогашният полуфиналист несъмнено не може да се оплаче от неналичието на шанс.

Българинът попадна в горната половина на схемата и ще започва присъединяване си с мач против опитния Стив Джонсън, който е побеждавал в 5 от общо 7-те им досегашни конфликта. В момента американецът се намира под номер 87 в международната ранглиста и към този момент все по-често се изявява в Чаланджър Тура, само че любопитна детайлност е, че е преди шест години надиграва хасковлията точно на Уимбълдън. При възможен триумф, то първата ни ракета ще премери сили с спечелилия всред Хенри Лаакосонен и английската сензация Раян Пенистън, чийто рейд до четвъртфиналите в Куинс беше една от огромните изненади за 2022-ра.

Първият подложен на пътя на Григор пък ще бъде гореспоменатия Камерън Нори, до момента в който на осминафиналите е вероятен конфликт с първенеца от Хале - Хуберт Хуркач. Въпросната четвъртина е относително удобна, тъй като в нея място откриха още Каспър Рууд и Пабло Кареньо Буста, които надалеч не се славят със мощни резултати на трева, а лидер на този поток е защитаващият първенец Новак Джокович.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР