Григор Димитров със сигурност ще трябва да участва в следващите

...
Григор Димитров със сигурност ще трябва да участва в следващите
Коментари Харесай

Григор трябва да играе за “Купа Дейвис” заради олимпиадата в Токио, получил е покана

Григор Димитров сигурно ще би трябвало да взе участие в идващите мачове на България за “Купа Дейвис ", в случай че желае да получи опция да играе на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Най-добрият български тенисист към този миг не извършва изискванията за приемане на квота. Според условията Гришо би трябвало да взе участие най-малко два пъти с екипа на България в неофициалното международно отборно състезание по време на сегашния олимпийски цикъл 2016-2020 година 27-годишният хасковлия отхвърли последните пет предложения да се причисли към своите съотборници.

Последната малка врата за него ще се затвори през 2019 година.

“Официално има отправена покана към Григор Димитров за присъединяване в мачовете от “Купа Дейвид, разгласи пред “България Днес” спортният шеф на Българската тенис федерация Пресиян Коев. - Засега нямаме отговор.”

Все още не е ясно по кое време тъкмо ще са мачовете за шампионата. Това ще се разбере при започване на февруари. В момента отборът се намира в предпоследния ешелон - III група на Евро-Африканската зона.

„ Може по административен път да се изкачим във втора група поради смяната на регламента в шампионата. България ще играе или през април, или през септември, " добави Коев.

За последно Димитров игра за тима на България в “Купа Дейвис” през 2015 година. Той има общо 24 мача за националния отбор, като в първия от тях е едвам на 16 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР