Григор Димитров сам похвали играта си в първите 2 мача

...
Григор Димитров сам похвали играта си в първите 2 мача
Коментари Харесай

Григор: Съперникът е опасен, но аз гледам себе си

Григор Димитров самичък похвали играта си в първите 2 мача на шампионата в Пекин. Българският тенисист завоюва сложни победи против босненеца Дамир Джумхур и аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, а тази заран излиза в борба с Роберто Баутиста Агут (Испания) за място на полуфиналите.
„ Опасен противник, само че в тениса не би трябвало да подценяваш никого – съобщи Димитров. – Аз би трябвало да виждам какво се случва от моята страна на мрежата. Първите ми два мача бяха против доста качествени тенисисти. Имах потребност от победа като тази над Дел Потро. Той може да победи всеки, само че и аз израснах като състезател. “
Успех над Баутиста Агут обаче няма да е задоволителен за Димитров да резервира 8-ата си позиция в ранглистата, защото има да пази 300 точки от миналогодишния си край. За да повтори достижението си, той ще би трябвало да преодолее и полуфинала, където евентуален противник ще е №1 в света Рафаел Надал (Испания). Вчера Матадора би с 6:3, 6:3 Карен Хачанов (Русия), а през днешния ден ще играе с Джон Иснър (САЩ).
Междувременно Димитров удостовери, че ще пази купата си в Бризбейн (Австралия), което ще е и първото му присъединяване през идната година. Задачата му обаче наподобява много сложна, защото поръчки са дали още Надал и Анди Мъри (Великобритания).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР