Григор Димитров регистрира една от най-тежките си загуби за 2018

...
Григор Димитров регистрира една от най-тежките си загуби за 2018
Коментари Харесай

Григор Димитров на колене на US Open

Григор Димитров записва една от най-тежките си загуби за 2018 година, а и като цяло в кариерата си. Той падна с 3:6, 2:6, 5:7 от Стан Вавринка още в първия кръг на US Open, само че не резултатът е толкоз стеснителен, колкото методът, по който най-хубавият български тенисист загуби.
Началото беше равностойно, като двамата си рамениха по 3 гейма, само че по-късно стартира чудовищното проваляне на Григор Димитров. Той загуби 7 следващи гейма, с което Вавринка завоюва и първия сет, и си подсигурява задатък от два пробива във втория. Димитров усъвършенства играта си, само че това не му оказа помощ и след 3:6, 2:6 той влезе в третата част с мисълта единствено да нападна.
Световният №8 беше подкрепят и от обстоятелството, че Вавринка получи лека травма в кръста и лявото бедро, което наруши придвижването му по корта. Димитров съумя да пробие, повеждайки с 5:3, само че последва нов отблъскващ спад в играта му - два следващи пробива за Вавринка и 5:7 в оказалия се финален трети сет. Дори с контузията, която получи, и тази в коляното, която продължава да го тормози, Вавринка съумя да се оправи с доста неуверения Димитров, който изигра един от най-слабите мачове през сезона.
Заради третия сет Димитров въпреки всичко съумя да усъвършенства индикаторите си както на сервис (над 50%), по този начин и при непредизвиканите неточности, само че точно те наклониха везните в интерес на Вавринка, който позволи цели 9 по-малко от своя противник в първите два сета.
Подробности от Григор Димитров - Стан Вавринка четете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР