Григор Димитров разказа за различните тренировки и приспособяването си п

...
Григор Димитров разказа за различните тренировки и приспособяването си п
Коментари Харесай

Григор Димитров: Всеки ден се радвам, че ще се завърна на корта

Григор Димитров описа за другите тренировки и приспособяването си п отрано на пандемията от ковид. Първата ни ракета се включи особено за Tennis Chanel, в което описа за живота под карантина, разкри любопитни елементи от всекидневието си.

„ Всичко мина прелестно през последните три месеца в Калифорния. Толкова време съм бил тук, тъй че най-после взех решение просто да си остана. Взех си и някоя седмица отмора и се любувах на всичко отвън тениса “, сподели Григор.

„ Прекарах много време и на корта и имах време да работя върху някои аспекти от играта ми. Миналата година бях контузен по това време и нямаше по какъв начин да упражнявам. Малко по малко се приспособих към изискванията по време на карантина. Живеех ден за ден. Правех доста извършения във фитнеса, тъй като желаех да остана във форма. Обичам да провокирам себе си. Интересни времена бяха ", добави още той.

Първата ни ракета прекара над два месеца в Калифорния поради пандемията от ковид, като двамата с треньора му Крис Гро се приготвят дружно и скоро би трябвало да се върнат в Европа, където някогашният №3 в света да взе участие на първото си съревнование от март насам Adria Tour.

„ Най-трудното нещо беше да не знаеш какъв брой тъкмо да тренираш, за по кое време да си подготвен. За какво тъкмо да се готвиш. С треньора ми седнахме и просто се разбрахме да бъдем умни в тренировките, а не да прекаляваме, тъй като аз преди правех тъкмо това ", зави Димитров

„ Сега си споделям: „ О, Боже! Връщам се на шампионат “, не съм бил на надпревари от два месеца. Крис ме успокои и ми сподели да я карам по-полека, да не се напъвам. Истината е, че всеки ден се веселя, че ще съм на корта. Искам да си слагам верните цели – те може да са работа върху сервиса, ретура, каквото и да усещаме, че би трябвало да се работи върху съответния ден. Може и да нямаме огромна цел – шампионат, за който да се готвим, само че всеки ден си слагам дребни цели ", добави още той.

„ Събуждам се с друга настройка, пресъздавам нещата. Гледам най-малко 40 минути да съм единствено въображаемо зает и това като цяло оказва помощ. Имах доста време да упражнявам повече във фитнеса – върших извършения, които по принцип не съм правил толкоз ", зави българинът

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР