Григор Димитров продължи отличното си представяне през Новата година. Най-добрият

...
Григор Димитров продължи отличното си представяне през Новата година. Най-добрият
Коментари Харесай

Григор на осминафинал в Мелбърн

Григор Димитров продължи отличното си показване през Новата година. Най-добрият български тенисист се класира за осминафиналите на Australian Open след лека победа против италианеца Томас Фабиано. Българският тенисист надигра 102-ия в международната класация със 7:6 (5), 6:4, 6:4 за 2.07 часа. В спор за място в четвъртфиналите той ще се изправи против спечелилия от мача сред Франсис Тиафо и Андреас Сепи.

Мачът стартира доста добре за Димитров, който загуби единствено две точки в първите си три подавания. В шестия гейм българският тенисист осъществя пробив на нула и поведе с 4:2. Полуфиналистът от 2017 година обаче не съумя да удържи преимуществото си. Още в идващия гейм той изостана с 0:40, избави първите две точки за връщане на пробива, само че при третата позволи непредизвикана неточност.

До края на сета нямаше повече благоприятни условия. Двамата печелеха безапелационно подаванията си и стигнаха до тайбрек. Димитров започва добре и направи ранен минипробив за 2:0, само че още веднъж бързо загуби преимуществото си. Фабиано изравни при 2:2, след което резултатът се движеше точка за точка. Италианецът пръв се пропука. Той загуби сервиса си при 5:5 и даде първи сетбол на Димитров. Българският тенисист се възползва, като пласира отличен сервис и без да влиза в разиграване завърши първата част.

Димитров съумя да придвижи инерцията във втория сет. Той осъществя пробив на 15 още в първия гейм, след което го затвърди с лекост. Българинът нямаше проблеми и в идващото си подаване и поведе с 3:1. Той обаче изигра слаб шести гейм, в който позволи три непредизвикани неточности и разреши равнене на резултата - 3:3.

Димитров въпреки всичко съумя бързо да си върне преимуществото с нов пробив, затвърди го със сервис гейм на нула, а при 5:4 постави точка на втория сет с още едно безапелационно подаване.

В началото на третата част двамата печелеха удобно своите подавания. Първата точка за пробив пристигна при 3:3. Тя се откри пред Димитров, който незабавно се възползва. Българинът нямаше никакви проблеми в идващите си два сервис гейма и постави точка на разногласието след 2,07 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР