Григор Димитров продължава великолепната си серия в Лондон. След четвъртата

...
Григор Димитров продължава великолепната си серия в Лондон. След четвъртата
Коментари Харесай

Григор Димитров: Винаги е хубаво да играеш в неделя

Григор Димитров продължава превъзходната си серия в Лондон. След четвъртата си поредна победа през днешния ден той ще се изправи против Давид Гофен в спор за купата на Финалите на ATP. " Развълнуван съм. Неделите постоянно си най-хубавите дни да играеш. Затова упражнявам в неделя " показа Григор.

Вчера той имаше сложен дуел на полуфиналите против сензацията на края на сезона Джак Сок с 4:6, 6:0, 6:2. " Започнах мача по метода, по който желаех. При 3:0 този късмет за пробив беше основен миг за него. Той навлезе в корта, стартира да играе малко по-агресивно. Позволих му да играе в неговия жанр. Вторият сет беше еднопосочен. Играх доста добре. В третия трябваше да намеря тези дребни пролуки в неговата игра, с цел да го пречупя ", разяснява Григор днешната среща.

" Подобен мач от време на време е игра на нерви. Цялата седмица това е един от най-големите ми плюсове - че оставям всяка точка незабавно в предишното и мисля за идната. Това са най-важните мачове - когато не игреш най-хубавия си тенис, само че успяваш да намериш метод да спечелиш. Точно това вършат най-хубавите ", добави той.

Stunning tennis, @GrigorDimitrov & @JackSock.

Just stunning.#NittoATPFinals pic.twitter.com/IVLGNlIbvm
— Tennis TV (@TennisTV) November 18, 2017
След днешния триумф Димитров ще приключи годината като номер 3 в международната класация. " Целта ми при започване на годината бе да завърша сезона в топ 10. Страхотно е. Какво мога да кажа? Това е превъзходна премия. Затова работих. Да завърша годината по този метод. Добре е за мен, за целия ми тим. Дава ни отлична платформа за началото на идната година ", бе коментарът на най-хубавия български тенисист.

Григор победи към този момент един път Гофен тази седмица и то повече от безапелационно - с 6:0, 6:2. Той обаче не чака, че днешният край ще се развие толкоз безпрепятствено. " Той се показва чудесно тази седмица. Победи Рафа и Роджър. Това са огромни победи. Той е убеден в играта си, само че аз се съсредоточвам върху мен и моята игра. Предишният мач е в предишното. Бих желал да натисна копчето за повтаряне. Не мисля, че някой от нас ще мисли за това. Той е доста образован състезател. И двамата няма какво да губим. За първи път сме на този край. Познавам играта му добре. Би трябвало да опита нещо друго. Предполагам, че ще рискува повече, ще се опита да бъде по-агресивен ", показа Димитров.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР