Григор Димитров продължава в турнира в Куинс4, сн. ЕПА/БГНЕС Григор

...
Григор Димитров продължава в турнира в Куинс4, сн. ЕПА/БГНЕС Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров спечели трудно първия си мач в Куинс


Григор Димитров продължава в шампионата в " Куинс4, сн. ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров завоюва мъчно в три сета против босненеца Дамир Джумхур в първия си мача на тенис шампионата в " Куинс " (Великобритания). Турнирът се употребява от доста тенисисти като съществена подготовка за " Уимбълдън "

Победата за българина пристигна след 6:3, 6:7(4), 6:3 и 123 минути игра. В " Куинс " той има да пази 180 точки от миналогодишното си присъединяване на полуфинал.

Първият сет бе извоюван елементарно от Григор Димитров. Той проби своя противник за 3:1 гейма, само че по-късно започнаха съмненията му от сервис. Българинът за малко не позволи връщане на пробива, откакто позволи закъснение в петия гейм с 0:40. Все отново той съумя да се активизира, изравни за 40-40 и по-късно с две бързи точки поведе с 4:1. До края на сета Димитров не позволи особени изненади и завоюва с 6:3.

Вторият сет също стартира обещаващо за българина, който отново поведе с 3:1 гейма. В шестия гейм обаче настъпи разпределяне, Димитров направи две непредизвикани неточности, влезе в дълги разигравания и в последна сметка позволи връщане на пробива – 3:3. До тайбрека нови пробиви не бяха направени. В решителната част Григор Димитров направи двойна неточност при сервис, а по-късно и две нови непредизвикани неточности при разиграванията, които му костваха загубата в тайбрека – 1:1 сета.

Третият сет стартира с пробив за Джумхур, само че Димитров незабавно се върна в играта, откакто завоюва втория гейм при сервис на противника. Българинът съумя да стабилизира подаването си и поведе с 2:1. Пробивът в този сет пристигна в осмия гейм. Печелившата точка за Димитров пристигна след двойна неточност на Джумхур – 5:3 гейма за българина. След това той елементарно затвори сета с 6:3, а дружно с това и мача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР