Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия

...
Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Рожденикът Тиафо изхвърли Гришо от "Аустрелиън Оупън"

Григор Димитров завърши присъединяване си на Откритото състезание на Австралия по тенис. Поставеният под №20 в схемата българин отпадна на осминафиналите след загуба от празнуващия 21-ия си рожден ден Франсис Тиафо с 1:3 сета (5:7, 5:7(6), 7:6(1), 5:7). Срещата на " Мелбърн Арина " продължи повече от 3 часа и половина.

В първата част американецът проби за 4:3, само че Григор върна брейк при 5:5, единствено с цел да допусне нов пробив в идващия гейм, а след това и да отстъпи сета.

В идващия българинът поведе с брейк за 4:3, само че не съумя да го задържи. Стигна се до тайбрек. В него Димитров пропиля три сетбола от 6:3 точки и към този момент изоставаше с 0:2 сета.

Той беше пред отпадане, откакто 39-ият в света Тиафо проби за 4:2 в третата част. Гришо не се съобщи, незабавно направи рибрейк, а след това в тайбрека беше неукротим и понижи пасива си. Американецът към този момент нямаше сили и изиска лекарска помощ в края на частта, тъй като получи крампи.

Снимка: Getty Images

Димитров имаше цели пет шанса да пробие при започване на четвъртия сет, само че не съумя. В 11-ия гейм Тиафо поведе с 40:15 при сервис на българина. След това рожденикът сервираше за място на четвъртфиналите. Той поведе с 40:0 и осъществя втория мачбол след форхенд в мрежата на хасковлията.

Taкa американецът се класира за първи четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем. Следващият му противник ще бъде спечелилият от мача сред Рафаел Надал и Томаш Бердих.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР