Григор Димитров пречупи сравнително лесно съпротивата на чешкия квалификант Вацлав

...
Григор Димитров пречупи сравнително лесно съпротивата на чешкия квалификант Вацлав
Коментари Харесай

Гришо отвя първия си съперник в Ню Йорк


Григор Димитров пречупи относително елементарно съпротивата на чешкия квалификант Вацлав Шафранек и се класира за втори кръг на Откритото състезание на Щатите след чиста победа. Първата ни ракета завоюва мача с 6-1, 6-4, 6-2 и чака идващия си противник. В първия сет Шафранек съумя да завоюва единствено стартовото си подаване, след което Гришо взе нещата в свои ръце и направи серия от пет следващи гейма, с цел да затвори частта единствено за 22 минути.

 Григор Димитров БГНЕС

В началото на втория сет 23-годишният чех поведе с 1-0 и спря серията на българина, който обаче направи пробив в третия гейм, а след това го затвърди за 3-1. В осмия гейм пред Шафранек се откри първи късмет за пробив в мача, само че Димитров избави брейкбола и не позволи да бъде изваден от темп.

 Григор Димитров БГНЕС

Вторият сет бе по-равностоен, само че единствената неточност на чеха на сервиса му бе задоволителна за абсолютния любимец в дуела Григор Димитров да поведе с 2-0. Третият сет стартира забавно с маратонски и атрактивен 11-минутен първи гейм, в който Шафранек подаваше и с доста страдания съумя да вземе сервиса си.

Историческа победа за Григор Димитров, сграбчи купата в Синсинати (ВИДЕО)

Гришо изравни небрежно, а в третия гейм осъществя пробив за 2:1. До края на сета българинът не даде доста шансове на чеха и записа чиста победа. За 210-ия в света Шафранек това бе първо присъединяване в главната скица на Ю Ес Оупън и изобщо в шампионати от Големия шлем.

 Григор Димитров БГНЕС

Поставеният под №7 Григор играе за седми път в Ню Йорк, а върховото му достижение е постигане до четвърти кръг през сезоните 2014 и 2016. Негов противник във втори кръг на тазгодишното издание ще бъде спечелилият от мача сред британеца от словенски генезис Аляж Бедене и руснака Андрей Рубльов.
По тематиката Гришо загрява с Рафа Надал в навечерието на US Open
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР