Григор Димитров постигна трета поредна победа на Финалите на ATP

...
Григор Димитров постигна трета поредна победа на Финалите на ATP
Коментари Харесай

Григор: Не мисля, че трябва да променям нещо, когато нещата се получават

Григор Димитров реализира трета поредна победа на Финалите на ATP в Лондон и на следващия ден ще се изправи против Джак Сок на полуфиналите на шампионата. В дебюта си на финалния Мастърс българинът се показва превъзходно, а през днешния ден реализира повече от безапелационна победа над Пабло Кареньо Буста с 6:1, 6:1, макар че към този момент си беше обезпечил място в идната фаза.

" Не е елементарно да да играеш, когато знаеш, че към този момент си се класирал. Аз не желаех да мисля за това. Исках да го приема като следващия мач и да играя добре. Не мисля, че направих нещо изключително. Разчитах на моята игра и не правех неточности. Мисля, че опростяването ми оказва помощ да играя толкоз добре, да мина през тези мачове по този метод ", разяснява Григор.

Най-добрият български тенисист приказва и за идващия си противник Джак Сок: " Той не е елементарен състезател. Успява да употребява мощните си страни доста добре. Много напредна и завършва годината доста мощно. Изпълнен е с убеденост. Срещу него няма да се пробвам да върша нещо друго, а ще се съсредоточвам върху своята игра. Не мисля, че би трябвало да трансформирам нещо, когато нещата се получават. "

WARNING

Dimitrov is on fire... #NittoATPFinals pic.twitter.com/QqAn4nlOj0
— Tennis TV (@TennisTV) November 17, 2017
" Това са някои от последните мачове, тъй че даваш всичко от себе си. Тази година с тима ми направихме добра стратегия. Физически се усещам добре. Не съм очаквал толкоз безапелационни победи. Правя същите неща, няма нещо друго. Дойдох тук по-рано, упражнявах, подготвяхме се. Хубаво е да имаш такива дни, такива мачове. Затова толкоз доста се трудиш. Годината е доста дълга. Когато идват такива мачове, съм благополучен. Целта ми е да подкрепям това равнище, колкото е допустимо повече. Това е по-трудната част ", показа още Димитров.

Григор добави, че не мисли по-напред от идващия мач: " Мисли като " Искам да стигна до финала. Искам да печеля шампионата " не ми минават през главата. Влизаш в един личен филм, който е доста готин. Самотен, само че това е, което си избрал ".

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР