Григор Димитров постигна страхотна победа срещу световния №2 Карлос Алкарас

...
Григор Димитров постигна страхотна победа срещу световния №2 Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Гришо разката световния №2 в Шанхай

Григор Димитров реализира страхотна победа против международния №2 Карлос Алкарас с  5:7, 6:2, 6:4  за 2 часа и 9 минути в мач от осминафиналите на Мастърса в Шанхай. Това е първи триумф за българина в четвъртия мач сред двамата. В досегашните три срещи Гришо не бе съумял да завоюва даже сет.
Тази пролет Димитров загуби от испанеца на шампионатите в Мадрид (2:5, 5:7) и в Лондон (4:6, 4:6), а преди година отстъпи в Париж с 1:6, 3:6. В идващия кръг Гришо ще се изправи против Николас Джари (Чили), който отстрани Диего Шварцман с 6:3, 5:7, 6:3.
Гришо изигра превъзходен дуел против испанеца и не остави подозрение кой е по-добрият тенисист в днешния ден. Българинът отстъпи трагично в първия сет, губейки пробив задатък, само че в идващите две елементи сподели съвършена игра и справедливо се класира за четвъртфиналите на “Мастърс ”-а.

Григор призна къде е бил по-силен по отношение на испанския си конкурент и най-после отсече, че „ в никакъв случай не е напускал тениса “, откакто бе запитан дали тази победа е поръчка за нещо огромно.

„ Останах в мача, това беше най-важното след първия сет. Сервирах доста добре в целия сет, позволих няколко неточности в края. Имах и грешки в избрани моменти. При 5:4 той изигра необикновен гейм, последва още един страховит. Аз продължих да имам вяра, че ще стигна до нови благоприятни условия. При втория пробив във втория сет започнах да разгадавам добре неговите сервиси с няколко ретура. В третия сет бях доста стабилен, а той направи неточности “, сподели Григор след мача.

„ Знаех какво би трябвало да върша, би трябвало да го слагам напрегнат, даже когато ударите ми не бяха задоволително положителни. Той не обича да бъде оставян в разиграванията, само че аз продължих да употребявам всяка опция, която ми се откриваше и да го слагам в некомфортна обстановка. Създавах му проблем и и се получиха нещата. Никога не съм напускал тениса “, приключи Григор Димитров след края на изявлението си.

Наградата за 32-годишния хасковлия е място в последните осем на шампионата в Шанхай, където го чака чилиецът Николас Джари, отстранил по-рано през днешния ден Диего Шварцман от Аржентина в три сета.

Димитров има два мача с Джари, като загуби и двата – последният им дуел бе на финала в Женева, където южноамериканецът победи след 7-6 (1), 6-1.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР