Григор Димитров постигна най-убедителната си победа на Откритото първенство на

...
Григор Димитров постигна най-убедителната си победа на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Убедителен Григор Димитров се класира на 1/8-финалите в Мелбърн

Григор Димитров реализира най-убедителната си победа на Откритото състезание на Австралия досега, откакто победи със 7:6 (5), 6:4, 6:4 италианеца Томас Фабиано в дуел от третия кръг. В първите си два мача българинът непроменяемо губеше сет, само че този път не даде късмет на съперника си. В идващия кръг противник на поставения под номер 20 в схемата в Мелбърн българин ще бъде спечелилият от мача сред италианеца Андреас Сепи и американеца Франсис Тиафо.
 Валверду: Григор е като човек на изкуството  Стабилен Григор даде единствено сет на Куевас и продължава напред в Австралия (видео)
Григор Димитров реализира първия пробив в мача в шестия гейм, само че Фабиано съумя бързо да го върне. След това двамата тенисисти печелеха подаванията си и по този начин се стигна до тайбрек. Той беше доста оспорван, като нито един от двамата тенисисти не успяваше да овладее самодейността.

Грешка на Фабиано докара до първия сетбол за Григор, който с отлично ориентиран сервис принуди италианеца да прати топката в навън и по този начин поведе с 1-0. Вторият сет стартира чудесно за Григор, който поведе с пробив, само че по-късно настъпи спад в играта му и Фабиано го върна в шестия гейм. Последва оспорвано разиграване, като италианецът отрази точка за пробив, само че при втората опция за брейк българинът не сгреши и си върна преднината в сета. Първата ни ракета взе с лекост подаването си, само че италианецът по-късно понижи изоставането си. Григор сервира за продобиване на сета и стигна до двоен сетбол, като затвори частта с пряк точка от сервис.

Третият сет стартира с любопитен епизод, откакто съдийката не разреши на Григор да смени изпотената си фланелка в съблекалнята и той го направи на корта, което провокира въздишки след дамите на трибуните. На корта се завърза оспорвана борба, като двамата тенисисти печелеха подаванията си до шестия гейм. В седмия настъпи мечтаната развръзка, като Григор проби противника и поведе с 4:3.

Той сервира за затвърждаване на пробива и взе първите две точки, италианецът върна една, само че сгреши ретур и българинът стигна до геймбол, като затвори частта от първия опит. Фабиано сервира за оставане в мача. Първата точка беше на сметката на Димитров. Фабиано изравни, след което взе преимущество и след добра композиция стигна до сетбол, като затвори частта с ас. Така самодейността още веднъж мина у Григор, който сервира за продобиване на мача. Българинът завоюва първите две точки след невъзмутима игра на бекхенд и сечен форхенд уинър. Грешка на Фабиано от бекхенд докара до три следващи мачбола за Григор, който затвори мача още при първия, откакто Фабиано прати топката в мрежата.

По същото време течеше и мачът на Мария Шарапова против Каролине Вожняцки. Защитаващата купата си от предходната година Вожняцки бе изхвърлена от шампионата след доста оспорван и хубав мач на „ Род Лейвър Арина “. Рускинята завоюва с 6-4 4-6 6-3.

30-ата сега в света Шарапова е четирикратна финаликстка на шампионата от Големия шлем. Сега тя ще се изправи против първата ракета на Австралия Ашли Барти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР