Григор Димитров постигна изключителен успех за българския спорт като спечели

...
Григор Димитров постигна изключителен успех за българския спорт като спечели
Коментари Харесай

Изключителен! Григор Димитров спечели финала в Лондон!

Григор Димитров реализира извънреден триумф за българския спорт като завоюва Финалния шампионат на АТР за годината в Лондон. Най-добрият ни български тенисист надигра белгиеца Давид Гофен с 2:1 (7:5, 4:6, 6:3) и завоюва най-големия трофей в кариерата си! Tова беше четвърта купа за Григор този сезон, откакто завоюва преди този момент в София, Бризбейн и Синсинати. Така от понеделник публично българинът ще стигне рекордното 3-о място в международната класация.

 © Българска телеграфна агенция
С триумфа си Димитров стана първият дебютант, който печели шампионата на осемте най-хубави след испанеца Алекс Кореча, който прави това през 1998 година.

26-годишният хасковлия остана непобеден от началото на конкуренцията. Титлата довечера донесе на българина 1500 точки за международната ранглистата. Григор Димитров ще получи и чек за 2 549 000 $.

" Това бяха едни необикновено две седмици. ", сподели минути след мача Григор Димитров. " За мен е чест да играя на този шампионат. Това бяха най-хубавите две седмици, които съм имал до в този момент. Поздравления за Давид, който е необикновен човек. Поздравления за този необикновен резултат, той е превъзходен състезател и направи необикновено изпитание. За мен беше чест да играя против него на централния корт и му искам триумф.

Губя думите си. Благодарности към моя тим, те бяха невероятни през цялата година. Благодарности на мама, баща и един човек, който не беше в залата тази седмица, моята другарка Никол. Тя също играе доста значима роля и заслужава тези думи. Страхотно беше да печеля този трофей. Благодаря за поддръжката на публиката. Подкрепяхте ме ужасно с българските знамена. Благодарности на всички, които работят зад кулисите.

Искам да се възстановя, само че плажът ми наподобява сносно. "

Днешният мач бе повтаряне на финала от шампионата в София, когато Григор победи със 7:5, 6:4.

 Гледайте СЕГА онлайн по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия HD финала на Григор Димитров Гледайте СЕГА онлайн по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия HD финала на Григор Димитров
Българската национална телевизия излъчва сега извънредно финалния шампионат на АТР в Лондон със съдействието на Мтел, на който взе участие най-хубавият...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР