Григор Димитров победи Стан Вавринка с 6:4, 6:4 в 1/4-финал

...
Григор Димитров победи Стан Вавринка с 6:4, 6:4 в 1/4-финал
Коментари Харесай

Григор Димитров мина и през Вавринка за 1/2-финал в Акапулко

Григор Димитров победи Стан Вавринка с 6:4, 6:4 в 1/4-финал от шампионата по тенис в Акапулко, с цел да стигне полуфинал в шампионата за час и 25 минути игра. Така българинът прекъсна серията от пет следващи победи на швейцареца против хасковлията. На полуфинал Димитров ще се изправи против спечелилия от Рафаел Надал - Хвон.

Българският тенисист стартира чудесно дуела като проби още в първия гейм противника си, който е подложен под №3 в схемата и поведе с 1:0. Във втория гейм с отлична игра той взе подаването си и поведе с 2:0 като и двата гейма бяха извоювани на 0.

Все отново в третия гейм Вавринка стигна до триумфа и понижи изоставането си до 1:2. В идващите два гейма и двамата си взеха подаванията, с цел да може Димитров да поведе с 3:2. В 6-ия гейм Вавривна поведе с 30:15, само че с отлична точка Димитров изравни на 30:30, само че след нови две благоприятни условия Вавринка върна пробива и изравни резултата до 3:3.

Българският тенисист съумя незабавно в идващия гейм да завоюва подаването на противника и поведе с 4:3. В осмия гейм Вавринка поведе с 40:30 и получи опцията да пробие още веднъж, само че Григор съумя да се измъкне от обстановката и си взе подаването, с цел да поведе с 5:3. След това и двамата си взеха подаванията и Григор взе сета с 6:4.

Във втория сет и Димитров, и Вавринка не даваха късмет на противника си при сервис, с цел да се стигне до 2:2. В петия гейм Димитров поведе с 40:0 при сервис на противника и още при първата опция за пробив от 3 вероятни проби противника и поведе с 3:2 гейма. В 6-ия гейм Григор съумя да изравни откакто изоставаше с 0:30 и 30:40, с цел да си завоюва подаването и да затвърди пробива като поведе с 4:2.

Седмият гейм на втория сет предложи много неочакван процес на събитията и след 40:0 в интерес на българския тенисист, Вавринка си взе подаването и понижи изоставането си до 3:4. И двамата взеха подаванията в идващите два гейма и резултатът стана 5:4 в интерес на Димитров, който сервираше за мача. С отличен гейм Димитров съумя да вземе подаването си и е полуфиналист след триумф и във втория сет с 6:4.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР