Григор Димитров победи руснака Андрей Рубльов със 6-3, 4-6, 6-4,

...
Григор Димитров победи руснака Андрей Рубльов със 6-3, 4-6, 6-4,
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Андрей Рубльов на Australian Open

Григор Димитров победи руснака Андрей Рубльов със 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 и се класира за осминафинал на Australian Open 2018. Мачът продължи 3 часа и 4 минути и се игра при 39-градусова горещина, написа Topsport. Българинът ще срещне в неделя спечелилия от дуела Ник Кириос - Жо-Вилфред Цонга.

Андрей Рубльов наподобява на Григор Димитров от преди година и половина. Руснакът е доста нападателен, само че елементарно се изнервя и прави доста неточности. Той стартира мощно и проби Григор, който още не се беше събудил.

За благополучие Димитров се взе в ръце и разбра, че би трябвало да стига до дълги разигравания, които да карат Рубльов да бърка. Пробивът беше върнат за 2-2.

Това понижи голямото самучувствие на руснака. Агресивната игра на двамата водеше до доста неточности. Българинът по мъчно удържаше подаването си, до момента в който руснакът сервираше чудесно.

В осмия гейм на мача подаването на руснака се пропука. Той направи две двойни неточности, откакто водеше с 30-0. Това усложни задачата му. Григор изигра няколко хубави слйас бекхенда, удари които грешеше дотогава.

Хасковлията доближи на три пъто до точки за пробив и натисна ретура при последната. Сетът беше извоюван с четири отлични сервиса, предшествани от двойна неточност. 39 минути изминаха на един мирис и българинът поведе след 6-4.

Вторият сет беше огледален на първия. Григор дръпна рано, само че по-късно позволи поврат.

Рубльов нямаше какво да губи и стана още по-агресивен. Но играта му беше прекомерно еднообразна. Той натискаше на бекхенда на българина.

Това даде опция да потренира обичания си слайс бекхенд. В началото грешките при този удар бяха доста, само че последователно понижиха и сринаха тактиката на руснака.

Гришо проби за 2-1 и изглеждаше, че управлява мача. Но още веднъж осмият гейм се оказа реашващ. В него имаше 16 разигравания. Първият сервис на Димитров се загуби и Рубльов съумя още веднъж да натисне противоположния му удар.

Андрей затвърди брейка елементарно и накара българинът да сервира за оставане в частта. Хасковлията се тормози, направи две двойни неточности, пласира три хубави сервиса и направи серия от неточности. Рубльов взе сета със 6-3 за 40 минути.

Първите пет гейма на третия сет бяха за сервиращите. Гришо имаше благоприятни условия да пробие, само че може би се уплаши от наклонността, че който направи първи брейк пада.

При 2-3 българинът сервира едва, беше натиснат и загуби подаването си. В идващия гейм беше основният миг в мача. Рубльов напави ас при точка за пробив. Григор оспорва сполучливо и подаването трябваше да бъде повторено. За похлупак филето оказа помощ и пробивът беше върнат 4-4.

Руснакът се изнерви и направи две двойни неточности при идващия си сервис гейм. Втората беше съдбовна и на процедура реши сета. Рубльов удари ракетата си в земята, нещо което Гришо правеше постоянно през 2016 година.

Спечелването на сета не се оказа елементарно. Хасковлията трепереше при осъществяване на сервис и направи 3 двойни неточности. Той не позволи да се стигне до точка за пробив, само че експанзията на Рибльов форсира 12 разигравания. Ретур с рамката затвори частта след 6-4 за 42 минути.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР