Григор Димитров победи най-великия играч в съвременния тенис - Роджър

...
Григор Димитров победи най-великия играч в съвременния тенис - Роджър
Коментари Харесай

Мач за историята! Григор Димитров развенча Роджър Федерер и е на 1/2-финал на US Open!

Григор Димитров победи най-великия състезател в актуалния тенис - Роджър Федерер с 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 и се класира за полуфинал на US Open 2019. Българинът стартира доста нерешително, съвзе се още в първия сет и последователно прекърши противника си.

Гришо влезе в темпото на Федерер игра по неговия метод, само че грешеше по-малко. Букмейкърите познаха единствено, че хасковлията ще направи повече двойни неточности. По останалите индикатори Димитров ги опроверга изцяло. В четвъртък българинът ще играе с първенеца от Sofia Open Даниил Медведев, който се оправи с " кошмара " Стан Вавринка. За финала в неделя ще се мисли по-късно.

Хасковлията към този момент е най-малко на 25-а позиция в международната класация с 1,432 точки и към този момент може да мечтае за финалите на ATP в Лондон. А там има извоювана една купа.
 Григор Димитров - Роджър Федерер, онлайн онлайн
Григор Димитров - Роджър Федерер 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2,хасковлията направи чудото

Швейцарецът е любимец, само че никой не пречи на българина да мечтае

Мачът стартира ужасяващо. Григор беше доста респектиран от Роджър и единствено след 6 минути изоставаше с 0-3 гейма. Пробивът стана, откакто българинът трепереше на сервис и подари партията на швейцареца след двойна неточност.

Димитров се разсъни и изравни играта, само че Федерер е от тези тенисисти, които умеят да пазят един пробив, изключително първоначално, когато умората още я няма.

Така швейцарецът взе сета с 6-3 за 31 минути и сътвори усещането, че ще реализира следващата си рутинна победа.

Но, Григор Димитров в Ню Йорк е напълно различен човек. Пердето падна пред него и той реши да се надиграва с Роджър с неговите оръжия. Българинът предизвикваше дълги разигравания, които по-често завършваха с неточности на швейцареца.

Хасковлията стигна до първата си опция за пробив още във втория гейм, само че Федерер я обезврежда с ас. Последваха две партии на нула и гейм за Григор, извоюван нападателно в жанр " Федерер ".
 Всички резултати от US Open 2019 Обновена
Всички резултати от US Open 2019

Григор Димитров е на 1/4-финал след победи против Андреас Сепи, Камил Майхжак и Алекс де Минор и отричане на Борна Чорич

И тогава пристигна партията, която даде начало на чудото. Григор завоюва оспорвано разиграване и форсира три неточности на швейцареца след отлични ретур. Роджър разбра, че мачът няма да е бърз за него.

Хасковлията затвърди елементарно, даде бърз гейм и още веднъж се тормози. Вместо да затвори сета, той подари брейк на Федерер след двойна неточност и удължи ненужно частта.
 Снимка 441285
Източник:

Този път рецесията беше къса. Каквото и да си е мислел привикналият да мачка в такива обстановки Федерер, то се оказа неправилно. Григор пласираше хубави ретури и сходно на мача си с Де Минор, караше противника си да се чуди какво да прави и да бърка. Сетът беше затворен с нов пробив и всичко стартира изначало след 70 минути игра.

Роджър върна първия си сервис при започване на третата част. На Григор му беше малко по-трудно и трябваше да избавя три точки за пробив в петия гейм. При първата имаше малко шанс, само че по-късно беше доста прецизен и се измъкна най-после с ас.

Федерер съумя да пробие за 4-3 по познатия метод - с двойна неточност на Григор. Така третият сет замязя на първия. Все отново хасковлията доближи до две брейк точки, само че неприятни преценки и хубави сервиси на Федерер ги обезвредиха.

След последния слаб сервис гейм за Григор в мача се стигна до четвъртия и финален пробив за Роджър. Сетът завърши за 38 минути. 6-3 за швейцареца.
 Снимка 441284
Източник:

Димитров стартира стремително идната част и незабавно проби. Това му даде голямо самочувствие и той стартира да господства. Федерер към този момент единствено се надяваше на рецесия в играта на хаковлията, само че тя по този начин и не се появи.

Роджър печелеше по-трудно подаванията си, а Григор към този момент се забавляваше. Седмият гейм се оказа най-дългия и зрелищен в мача. В него имаше 22 разиграни точки. Федерер го завоюва, само че се разбра, че няма да издържи дълго по този начин. Димитров доближи до 7 благоприятни условия в дългата 12 минути партия. В нея имаше страхотни отигравания и на двамата, само че за малко не се доближи до нов брейк.

Димитров имаше известни пробелми в идващия гейм, само че беше доста стабилен и не позволи изненада. В затварящата партия имаше леки съмнения в играта на българина. Той позволи закъснение с 0-40 и трябваше да избавя пет точки за пробив. Стори го, взе частта и на процедура завоюва мача.
 Снимка 441283
Източник:

Роджър Федерер извика физиотерапевт и отиде в съблекалнята за процедурата. Каквото и да са правили там, то само че не оказа помощ на именития тенисист.

Григор загряваше самичък на корта и натисна доста незабавно. Федерер беше неуверен и позволи пробив след сбъркани разигравания.

От тук до края на срещата стана ясно, че победител ще бъде Григор Димитров. Той сервираше безупречно и непрекъснато пускаше минаващи около излизащия напред Федерер. Без тези излизания играта на швейцареца напълно се губи.

След още няколко минути резултата стана 4-0 и най-верните почитателите на Федерер се обезкуражиха. Григор към този момент не се притесняваше от нищо.
 Снимка 441286
Източник:

В края на срещата българинът направи това, което неговият съпериник практикува от 20 години. Почина си два гейма и сервира безапелационно в своите.

Григор Димитров подвигна победоносно ръце, а Роджър Федерер трябваше да се изниже безшумно от корта.
 Снимка 441277
Източник:

Тук идва въпросът, контузен ли беше Роджър Федерер в петия сет? Според мен, не. Просто годините си оказаха своето въздействие и швейцарецът нямаше отговор на играта на Григор.

Точките в мача са 139 на 135. При посрещане разликата е по-голяма - 51 на 42. Непредизвиканите неточности са 41 на 60, а уинърите 35 на 40. Асовете са 6 на 6. Двойните неточности на Григор са 7, с които даде три от четирите пробива. Федерер единствено един път в края на мача сбърка два поредни сервиса. По този индикатор букмейкърите бяха извънредно прецизни.

Григор завоюва 21 от 40 разиграни точки на негов втори сервис. Федерер стори това 28 от 56 пъти. Григор Димитров вкара с три повече първи подавания въпреки, че тук процентът на успеваемост е еднакъв - 74.

Един другар предвижда швейцарски полуфинал. Аз му отговорих, че виждам представителка на тази страна в Топ 4 единствено при дамите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР