Григор Димитров победи Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 и даде

...
Григор Димитров победи Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 и даде
Коментари Харесай

Григор Димитров с победа за Европа на Laver Cup

Григор Димитров победи Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 и даде преднина на тима на Европа против този на Света в  шампионата " Laver Cup ". Гришо изигра страховит първи сет, в който загуби единствено един гейм. През втората част Димитров още веднъж излезе с пробив напред, само че Тиафо изравни. При 4:4 българинът направи нов брейк, след което с гейм на 0 си обезпечи успеха.

" Искам да благодаря на всички почитатели, има толкоз доста история в тази зала, в целия комплекс. Невероятна поддръжка от трибуните, благополучен съм, че отворих серията в наша изгода и в този момент остава да поиграят останалите от ъгъла. Той е доста сериозен противник, преди 4-5 седмици направихме напълно друг мач и знаех какво да чакам. Той тук се усеща като вкъщи си и трябваше да съм доста съсредоточвам и да се възползвам от всяка опция. Първият сет беше доста прекрасен, играх доста чисто и се възползвах от вярно подбраните удари. Невероятно е Федерер и Джокович да са в моето поле и да ме поддържат, беше необичайно и прелестно, тъй като нормално са от другата страна на корта. Дано всички да се любуват на това събитие ", съобщи Димитров след мача.

" Очаквахме сложен мач, само че Григор имаше много добър ден и в действителност игра ужасно ", разяснява треньорът на отбор " Европа " Бьорн Борг.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР