Григор Димитров отстъпи на полуфинал на турнира от ATP 500

...
Григор Димитров отстъпи на полуфинал на турнира от ATP 500
Коментари Харесай

Григор не успя да се справи с почти перфектния Де Минор и спря на полуфинал

Григор Димитров отстъпи на полуфинал на шампионата от ATP 500 в Ротердам - 4:6, 3:6 против играещия доста мощно в цялата конкуренция Алекс де Минор (Австралия).

Българинът няма да се завърне в топ 10 на ранглистата на ATP при започване на идната седмица, само че въпреки всичко има шансове да го направи по-нататък.

Той отпадна на полуфинал в нидерландския град и през м.г., тогава го спря Даниил Медведев. Днес загуби от тенисист, който направи съвсем съвършен дуел. И двамата играха на доста високо равнище, като сервираха театър за феновете. 

Де Минор, който също като Димитров се намира в отлична форма от началото на годината, направи по един ранен пробив и в двата сета, а по-късно удържа опитите за рибрейк. Това бяха моментите, в които Григор не съумя да се възползва, позволи и неточности. Те зачестиха в края на срещата, когато пролича отмалялост.

Демона дръпна с 2:0 и в двете елементи, след това се завързваше борба, като елементи и малко повече акуратност взеха решение разногласието. Във втория сет австралиецът проби още един път - за 6:3, когато Димитров играеше ва банк. През предходната година Гришо победи Алекс на четвъртфинал.

По-късно през днешния ден е втория полуфинал - сред номер в схемата 1 Яник Синер (Италия) и Талон Грийкспор (Нидерландия).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР