Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на

...
Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Григор Димитров отново не успя срещу Джокович и отпадна

Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото състезание на Австралия. Новак Джокович го победи със 7:6(7), 6:3, 6:4 в мач, който ще се запомни с куп пробиви и страхотни разигравания. По-силният взе връх.

Отново не доближи това “малко ” (но в действителност си е “много ”), разделящо най-хубавия ни тенисист от най-великите, от това да завоюва нещо огромно и да държи високо равнище за по-продължително време.

В най-решителните моменти точките печелеше Джокович, който от началото на шампионата играе с травма. Той споделя, че всичко за него е “ден за ден и мач за мач ”. Може би поради това се сътвори усещане, че Димитров има късмет, само че си останахме с очакванията. И с една-единствена победа на Григор против един от най-големите в историята на тениса - преди 10 година

Григор Димитров беше продънен още в първия гейм в мача, показвайки, че е доста нервозен и със “стегната ръка ”. Обратно - Джокович демонстрираше експанзия, очевидно решен рано да вземе задатък.

Сърбинът елементарно печелеше сервис геймовете си, назад - Димитров трябваше да се бори в своите. При 3:5 трябваше и да избавя три сетбола на своя начален удар. Устоя, понижи резултата, а в десетия гейм и върна пробива - 5:5.

Малко по-късно Григор взе подаването си и за първи път от началото на мача поведе. В тези минути съвсем всичко му се получаваше. При 6:5 той поведе с 30:0 - зададе се продобиване на сета. Но не се случи - Новак не разреши, а в два случая пък и Гришо му оказа помощ с непредизвикани неточности.

Така се стигна до тайбрек, в който някогашният №1 в света дръпна с минипробив, българинът го върна, но направи нови дарове на съперника си, по този начин той не чака покана и взе частта с 9:7. Тук и Димитров имаше сетбол, само че на сервис на своя противник. Жалко - най-хубавият ни тенисист не бе надалеч да поведе в общия резултат.

След сета Жокера изиска медицински таймаут и след интервенция на рехабилитатор придвижването му по корта много се усъвършенства. А оттова и увереността в играта.

Вторият сет стартира по-равностойно, само че единствено до 3:2 за Джокович. Тогава той проби посочилия съмнения някогашен №3. Бързо стана 5:2, последва замяна и Ноле като нашега се приближи на сет от успеха.

Третият сет бе много чудноват - в него изобилстваха пробиви. Ноле осъществя първия, затвърди, записа и втори, по този начин резултатът набъбна на 3:0. Григор върва единия брейк, позволи нов, по-късно още веднъж върна интригата - 3:4.

На своя начален удар обаче Джокович резервира самообладание, подкрепят и от непредизвикани неточности на неговия съперник. В интерес на истината това бяха мощни минути за Григор Димитров, само че още веднъж - незадоволително, с цел да притисне същински величието, за го накара да бърка и губи геймове.

При 4:5 белградчанинът сервираше за продобиване на мача и майсторски измъкна нов триумф по пътя към поредна купа от Големия шлем.

Григор Димитров отпадна преди втората седмица.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР