Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като допусна загуба

...
Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като допусна загуба
Коментари Харесай

Боржиш пренаписа историята с победа над Григор

Григор Димитров отпадна от Australian Open, откакто позволи загуба против 69-тия в международната класация Нуно Боржиш. Португалецът завоюва след 7-6(3), 4-6, 2-6, 6-7(6). Мачът продължи три часа и осем минути.

Двамата изиграха дуел, минал през голям брой трагични моменти. Любопитно е, че Григор стана първият, който му взе сет в Мелбърн. Португалецът стигна за първи път до втората седмица на шампионат от Големия шлем. Освен това той стана първият португалец, стигнал изобщо до четвърти кръг на Australian Open. Боржиш също така за първи път надделя състезател от топ 20 в международната класация.

Димитров отпада за втора поредна година в третия кръг на Australian Open, Преди 12 месеца той падна от. За трета поредна година българинът не съумява да стигне до втората седмица в Мелбърн, където е неговият най-успешен шампионат в Големия шлем.

В първият сет благоприятни условия за пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. Там Гришо завоюва елементарно. Във втория той имаше седем точки за пробив, само че не направи нито една. Българинът даде единствено един късмет на противника си, само че португалецът го употребява. След това и сервисите на Григор стопираха да влизат и той съобщи елементарно третия сет.

В четвъртия Димитров проби и водеше с 2-0 и 4-1. После Боржиш изравни и се стигна до нов тайбрек. Той стартира зле за хасковлията, който изостана с 1:4. Той изравни за 4:4 и имаше нов сетпойнт при 6:5. Но не съумя и загуби. Португалецът приключи с 21 аса против 11 за Григор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР