Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТП

...
Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТП
Коментари Харесай

Надал даде само пет гейма на Димитров

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на шампионата от сериите АТП 500 в Акапулко, откакто загуби от международния номер 2 Рафаел Надал с 3-6, 2-6 в 14-та среща сред двамата.

В първия сет българският тенисист съумя да пробие един път противника си, само че Надал се възползва и от двете благоприятни условия за пробив, които имаше, с цел да се наложи с 6-3. Във втората част още веднъж имаше замяна на пробиви, като Димитров стигна до един, само че загуби цели три пъти подаването си, което разреши на испанеца да затвори мача след час и 43 минути игра.

По този метод Надал записа 13-ти триумф от 14 дуела с Димитров и в утрешния край на конкуренцията ще се изправи против американеца Тейлър Фриц, който по-рано през днешния ден победи сънародника си Джон Иснър с 2-6, 7-5, 6-3.

От своя страна Димитров доближи първия си полуфинал за 2020 година, с което си обезпечи 100 точки за международната класация и близо 95 хиляди $ от наградния фонд. Това значи, че от на следващия ден българинът ще се изкачи с три позиции в ранглистата и ще се завърне в топ 20, заемайки 19-то място. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР