Григор Димитров отпадна на полуфинал в Пекин, след загуба с

...
Григор Димитров отпадна на полуфинал в Пекин, след загуба с
Коментари Харесай

Надал отново се оказа прекалено добър за Димитров

Григор Димитров отпадна на полуфинал в Пекин, след загуба с 1:2 сета (3:6, 6:4, 1:6) от международния номер 1 Рафаел Надал. Така миналогодишният финалист се размина с нов дуел за трофея, записвайки девето проваляне от 10 мача против Матадора.

Надал стартира извънредно устойчиво на начален удар, до момента в който Димитров изпита усложнения още във втория си сервис гейм. Испанецът се възползва от първата си точка за пробив и поведе с 3:1.

Едва при 4:2 Григор завоюва първа точка при начален удар на международния номер 1, като даже стигна до две благоприятни условия за връщане на брейка, само че не се възползва уместно. Рафа завоюва сета с 6:3.

Втората част стартира пагубно за Димитров, който позволи пробив на нула. Все отново той съумя да притисне до стената испанеца на няколко пъти и в последна сметка върна брейка за 3:3. Гришо подвигна равнището си на игра и с втори пробив за 6:4 завоюва сета за 1:1.

В началото на решителната трета част хасковлията позволи пробив и още веднъж стартира с ранно закъснение в резултата. Носителят на 16 трофеи от Големия шлем притисна българския си конкурент, завоюва най-дългия гейм в мача, и поведе с 3:0.

При 4:1 26-годишният роден тенисист стигна до три благоприятни условия за пробив, само че Надал ги отрази, показвайки класа в основните моменти. Испанецът направи още един брейк за крайното 6:1 и се класира за финала в Пекин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР