Григор Димитров отпадна на крачка от финала на тазгодишния US

...
Григор Димитров отпадна на крачка от финала на тазгодишния US
Коментари Харесай

Гришо изгледа на живо историческия успех на Бианка Андрееску

Григор Димитров отпадна на крачка от финала на тазгодишния US Open след загуба от Данийл Медведев, само че остана в Ню Йорк и изгледа от трибуните борбата за трофея при дамите, оповестява Tenniskafe.com.

Бианка Андрееску и Серина Уилямс си оспорваха купата на " Артър Аш ", а до нея доближи 19-годишната канадка.
Бащата на Гришо: Имаше 40% скъсване на мускул на рамото (ВИДЕО) Димитър Господинов стана почетен жител на Хасково
Тя се трансформира в първата състезателка, печелила US Open при дебютното си присъединяване в главната скица, преодолявайки Серина Уилямс с 6:3, 7:5 на финала. 19-годишната Андрееску не трепна от значимостта на дуела, излезе доста уверена на корта и показва успокоение и неизменност, като това я направи първата канадка с " мейджър " трофей.

От другата страна на мрежата ситуацията бе радикално друго. Серина загуби четвърти следващ край от Шлема след завръщането си от майчинство и мечтаната рекордна 24-а купа продължава да убягва на именитата американка.
Андрееску: Трудно намирам думи, сбъднах една фантазия 19-годишната тенисистка стана първата канадка с трофей от Големия шлем
Григор Димитров не съумя да се класира за първия си край на шампионат от Големия шлем, откакто отстъпи на Медведев в три оспорвани сета – 7:6(6) 6:4, 6:3. Световният №78 сподели доста добър тенис, само че това не му стигна за място в мача за купата в Ню Йорк. Все отново с достигането си до топ 4 Димитров си подсигурява сериозен скок в международната класация и от понеделник ще бъде номер 25.

За някогашния №3 предстоят две участия до края на месеца – в шампионата от серията ATP 250 в Ченду, който стартира на 23 септември, както и в конкуренцията от категория ATP 500 в Пекин, която започва седмица по-късно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР